Sanatçıların desteği sürüyor

Çocuklarını PKK'nın elinden almak için oturma eylemi yapan annelere bazı sanatçı, şarkıcı ve oyuncular, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla destek verirken, Yudum Koral anneler için "Analar ağlamasın" türküsünü besteledi.

Haberler 10.09.2019 - 10:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dursun Ali Erzincanl Anneler Direniyor etiketiyle paylat mesajnda, 9 ay, doumunu hayal ederek aclara direndi. 18 yl büyütüp yuva kuracan hayal ederek skntlara direndi. imdi elinden çalnan yavrusuna kavuacan hayal ederek direniyor. Betona düen yamur damlalar gibiler. Tufandan önce..., sanatç Murat Kekili, Sanatç arkadalar bizim bir kediye, bir aaca, bir kadna olan duyarllmz bütün madur annelere yansmaldr. Gözünüzün gördüü hiç kimseden de korkmayn. Bu duyarllk siyasetin çok üstünde, insani bir duyarllktr., oyuncu Ali Nihat Türkolu, çünkü buras ANAdolu! Bir annenin yavrusuna sahip çkmasndan daha kymetli ne olabilir, evladna kavumak istemesinden daha mühim ne olabilir... Amasz fakatsz vicdann sesini duy duyur! çünkü biz ANAdoluyuz. ve Metin entürk Hiç bir bahane üretmeden Diyarbakrda direnen annelerimizin yannda olmalyz. Evlatlarmz geri verin! ifadelerini kulland.

- Anneler için türkü besteledi

Sanatç Yudum Koral ise yapt açklamada, evlatlar kaçrlan anneler için Analar alamasn türküsünü bestelediini söyledi.

Sanatç, kz Karen ile türkü için klip çektiini vurgulayarak, öyle konutu: Cumhuriyetin kuruluunda ve milli mücadelenin baarsnda Nene Hatun, Gördesli Makbule, Kara Fatma ve Halime çavu nasl etkili olduysa, PKK terör örgütünün çökertilmesinde etken olacan düündüüm bu annelerin feryatlarna ses olmamz gerekiyor. Bir annenin feryadna sessiz kalmak, onu görmezlikten gelmek brakn sanatçl, insanla smazd. Onlarn feryad beni bu türküyü yazmaya itti.

Önceki gün oyuncu Ahmet Yenilmez geldii Diyarbakrda anneleri ziyaret ederken, Mustafa Yldzdoan, Hasan Kaçan, Vildan Atasever, Umut Mürare, oray Uzun, Semih Kaplanolu, Cenk Eren, Uur Ilak, air Serdar Tuncer, Gamze Özçelik ve Umut Mürare sosyal medyadaki paylamlaryla destek vermiti.

Ana Sayfaya Git