Sancar; siyasiler buluşsun çağrısı!

HDP Eş Genel Başkanı Sancar'dan İzmir İl Başkanlığına yönelik saldırıya ilişkin açıklama:

Haberler 18.06.2021 - 09:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) E Genel Bakan Mithat Sancar, partilerinin zmir l Bakanlna gerçekletirilen saldrya ilikin bütün siyasi partilerin bakanlarna en ksa zamanda bir araya gelme çarsnda bulunarak, Bu kirli, kanl ve karanlk oyuna kar ortak tutumu Türkiye halklarna hep birlikte gösterelim. Gecikmeye hakkmz yok. dedi.

Sancar, partisinin genel merkezinde düzenledii basn toplantsnda, bir kaos plan ve iç çatma hesabnn devreye sokulduunu ileri sürdü.

Aclarnn büyük olduunu dile getiren Sancar, Ama demokratik siyasette kararllmz da en az öfkemiz ve acmz kadar kesindir. ifadesini kulland.

Sancar, siyasi parti bakanlarna çarda bulunarak, Mecliste bulunan ve bulunmayan bütün siyasi partilerin bakanlaryla en ksa zamanda bir araya gelelim. Gelimeleri birlikte deerlendirelim. Bu kirli, kanl ve karanlk oyuna kar ortak tutumu Türkiye halklarna hep birlikte gösterelim. Bunun için vaktimiz az. Gecikmeye hakkmz yok. Bu ülkenin bu konuda yan çizmeye zamana oynamaya ve oyalamalara tahammülü yok. diye konutu.

ZMR L ÖRGÜTÜMÜZÜN LERNE YARDIMCI OLAN BR ÜYEMZD

Saldrda hayatn kaybeden Deniz Poyrazn annesinin rahatszlndan dolay bir süredir HDP zmir l Bakanlnn ilerine yardmc olan, Mardinin Ömerli ilçesi doumlu bir üyeleri olduunu söyledi.

Poyrazn saldr esnasnda il bakanlnda yalnz olduunu belirten Sancar, bugün için 40 kiinin katlaca bir toplantnn planlandn ancak ertelendiini anlatt.

Sancar, HDP E Genel Bakan Pervin Buldan ile milletvekilleri, MYK ve Parti Meclisi üyelerinin zmire hareket ettiini, genel merkezde de kriz masas oluturduklarn kaydetti.

Ana Sayfaya Git