Sandık başkan ve memur üyeleri görevi iade edemez

DİYARBAKIR merkez Sur İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, 16 Nisan referandumunda görev verilen sandık kurulu başkan ve memur üyelerinin görevlerini iade edemeyeceklerine karar verdi. Kararda, görevi iade etmek isteyenlere sağlık gerekçesiyle rapor verilmemesini de istenildi.

Haberler 05.04.2017 - 08:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sur lçe Seçim Kurulu Bakanl tarafndan, Sandk Kurulu Bakan ve Memur Üyelerinin görevi iade teleplerinin reddi hakknda alnan karar, ilçedeki bütün resmi kurum ve kurululara gönderildi. 16 Nisan 2017 Pazar günü yaplacak Anayasa deiikliklerinin halkoyuna sunulmas seçimleri nedeni ile Seçim Kurulu Bakanlnca oluturulan sandk kurullarnda, sandk kurulu bakan ve üyesi olarak görevlendirilen, 657 sayl Devlet Memurlar Kanununa tabii olanlarn görev yerleri tespit edilerek adlarna gerekli tebligatlarn yaplmas ilemlerine baland belirtildi. Kararn devamnda öyle denildi:

BAKAN VE MEMUR GÖREV ADE EDEMEZ

lçemiz snrlar içerisinde bulunan kamu kurumlarnda görevli olup sandk kurulu bakan veya üyesi olarak görevlendirilen ahslarn, gerek adlarna yaplacak davet ve gerekse Yüksek Seçim Kurulu Bakanlna toplu mesaj eklinde olabilecek duyurularda görevlendirilen memurlarn her hangi bir gecikmeye mahal vermeden görev katlarn almak üzere bakanlmza bavurularnn salanmas ile birlikte görevi kabul etmeme veya rahatszln ileri sürmek suretiyle görevi red etme yönünde hastalk bahanesi ile rapor almamalar yönünde kurumlarnca uyarda bulunulmas, aksi halde görev katlarn almayan veya haksz olarak görevi red etmek isteyen ahslar hakknda 298 sayl seçim kanunu gereince yasal ilemlerin yaplacann biliebilmesi için kurumlarna gerekli ihtaratn yaplmas arz olunur.

Ana Sayfaya Git