Şanlıurfalı kadınlardan "Kudüs" tepkisi

Şanlıurfa'da bir grup kadın, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepki gösterdi.

Haberler 31.12.2017 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kudüs Anneleri Platformu öncülüünde tarihi Balklgöl yerlekesindeki Dergah Camisi avlusunda toplanan kadn ve çocuklar, alklarla ABD ve sraile tepki gösterdi.

Avukat Zehra Kazan, burada grup adna yapt açklamada, Müslümanlarn ilk kblesi olan Kudüsün Filistinin bakenti olduunu belirterek, ABD Bakan Donald Trumpn organik ve corafi ba olmad halde Kudüsü srailin bakenti olarak tandklar açklamasnn, barda taran son damla olduunu söyledi.

KUDÜS TEPKS

anlurfal Kudüs anneleri olarak zalimin karsnda yerlerini alp Kudüs davasn aln yazlar olarak benimsediklerini ifade eden Kazan, öyle konutu:

Bizler ebabillerin fillere galip geldiine inanan bir ümmetiz. Mescid-i Aksa ve Kudüs, görmü olduu bu zulümler nedeniyle ümmetin vahdetine vesile olacak, kurtulua erdirecektir. Mescid-i Aksa, Kudüs ve Filistin hür olana kadar susmayacaz, mücadeleye devam edeceiz. Hazreti Ömerin emaneti, Selahaddin Eyyubinin rüyas, Abdulhamid Hann davas olan Kudüs ve Mescid-i Aksann bugünkü igal durumu bitirilinceye kadar, Kudüsün ilk fethinde önemli rol oynayan anlurfadan, Kudüslü annelere sonuna kadar yanlarnda olduumuzu duyurmaya devam edeceiz. Bizler Kudüs anneleri olarak fiilen de harekete hazrz. srail ve ABD mallarna boykot çarsnda bulunuyoruz. anlurfadan Kudüse selam olsun.

Kazan, bundan sonra her hafta cumartesi günü Dergah Camisinde toplanp öle namaz kldktan sonra, ABD ve sraile tepki olarak basn açklamas yapmay sürdüreceklerini kaydetti.

Ana Sayfaya Git