Sansüre asla izin vermeyiz!

Uzay Haber'in de aralarında bulunduğu 25 Anadolu Kanalında yayımlanan Anadolu Soruyor'da Gül soruları yanıtladı.

Haberler 13.09.2021 - 07:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adalet Bakan Abdulhamit Gül, AK Partinin yeni dönemde Meclise sunmas beklenen sosyal medya yasas teklifine ilikin, AK Parti, sansüre, eletiri ve ifade özgürlüünü ortadan kaldrma yolundaki bir eye asla müsaade etmez. dedi.

Uzay Haberin de aralarnda bulunduu 25 Anadolu Kanalnda yaymlanan Anadolu Soruyor canl yayn programna konuk olan Adalet Bakan Abdulhamit Gül, gündeme ilikin açklamalarda bulundu, gazetecilerin sorularn yantlad. 12 Eylül darbesinin 41. yl hatrlatlan Gül, 27 Maystan 15 Temmuza kadar Türkiyede vesayetin, darbeci zihniyetin milletin, gençlerin geleceini çaldn, ülkenin ekonomisini tahrip ettiini, ülkenin huzuruna kastettiini söyledi.

12 EYLÜL DARBESN YORUMLADI

Bir sadan bir soldan denilen, hukukun olmad, zulümlerin yaand günleri, 12 Eylülü hep beraber yaadklarn ifade eden Gül, bu dönemde zulme, ikenceye urayarak hayatn kaybeden tüm madurlara Allahtan rahmet diledi. Yeni anayasa çalmasnda gelinen son durum sorulan Gül, bu zamana kadar mevcut Anayasada yaplan deiikliklerin Anayasann sivillemesine katk yaptn ancak Anayasay sivil yapmadn belirtti.

YEN BR SVL ANAYASA

Gül, AK Partinin kurulduundan bu yana sivil anayasa için büyük bir çaba gösterdiini vurgulayarak, unlar söyledi: Cumhur ttifaknn milletimizle, tüm siyasi parti ve sivil toplum kurulularyla yeni sivil anayasay yapma çabas devam etmektedir. Umarm, bunda baarl oluruz. Anayasalar toplumsal sözlemedir. Toplumun her kesimi kendisini, geleceini orada görmelidir. Anayasann toplumun bir kesiminin deil, her kesiminin Evet, bu benim anayasamdr. diyecei duyguya ve hukuki güvenceye sahip olmas temel amacmzdr. Sayn Cumhurbakanmzn bakanlndaki heyet önerilerini hazrlad. Partimizin, yetkili kurullarnda nihai halini ortaya koyduktan sonra dier siyasi partilere çarlar da var. Meclis açldktan sonra takvim netleecektir.

YARGIDA YEN REFORMLAR

Yarg reformu çalmalarndaki son durum sorulan Gül, milletin yarg camiasndan beklentisinin makul sürede, adil kararn alnmas olduunu dile getirdi. Görevlerinin yasal yönde eksiklikler varsa bunlarn tespitini yapmak, yasamaya bu anlamda öneride bulunmak, yürütme olarak teknik destek vermek olduunu anlatan Gül, Reformlar ne ilktir ne de son olacaktr. Reformlarn yaklak yüzde 50si hayata geçti. En iyi reform en iyi uygulamadr. Milletin beklentisi hakim ve savclardan reformlarn en baarl ekilde uygulanmas. Yarg reformu anlamnda Meclis açldktan sonra çok önemli admlarn atlmasn bekliyoruz. ifadelerini kulland.

Bakan Gül, hakim, savc ve icra snav sonuçlarnn ne zaman açklanacana ilikin soru üzerine, Komisyonumuz çalmalarn tamamlamak üzere. Bir hafta ya da en geç iki hafta içinde hem hakim savc hem de icra snav sonuçlar açklanacak. dedi.

Gelecek dönemde hakim ve savc yardmcln hayata geçireceklerini dile getiren Gül, Tecrübe paylam alm bir hakim ve savcnn cübbeyi giydiinde yargsal yetki yapmasn hedefliyoruz. Hakim adaylndan ziyade hakim yardmcl gibi bir süreci somutlatrp kamuoyuyla paylaacaz. Savc yardmcl da olacak. eklinde konutu.

SOSYAL MEDYA YASASI DÜZENLEMES

Yeni dönemde AK Parti tarafndan Meclise sunulmas beklenen sosyal medya yasas teklifine ilikin görüleri ve sansür eletirileri sorulan Gül, unlar kaydetti: Sosyal medyada düünce özgürlüü ve bu platformlarn kstlanmasyla ilgili bir çalma söz konusu olamaz. AK Partinin eletirinin suç oluturmayacana ilikin yarg paketleri var. Eletiri ile hakaret birbirinden farkl. Bunun deerlendirmesini yapacak olan da yargdr. Her alanda olduu gibi bu alanda da yasakç bir anlay içinde olamayz. Tüm kurumlarla bir çalma yaplyor. Bu çalma sosyal mecralar üzerinde kiilerin, kurumlarn dezenformasyona uramamasdr. Klavye karsnda insan, karakter suikast yapmaya hukuk izin veremez. Elinde belge, delil varsa adliyeler, kolluk açk. Bunun partisi, cinsiyeti, siyaseti yok. Partiler üstü.

Kiilik haklarna saldry önleyecek, insan onurunu koruyacak nelere ihtiyaç varsa bunlar üzerinde kafa yoruluyor. Dünya örneklerine baklyor. Dezenformasyon ve insan onuruna yönelik saldrlarla en etkili ekilde nasl mücadele etmek gerekiyorsa bununla ilgili deerlendirme sürüyor. Netlemi bir konu yok, olduunda partimiz bunu açklayacaktr. AK Parti, sansüre, eletiri ve ifade özgürlüünü ortadan kaldrma yolundaki bir eye asla müsaade etmez.

Ana Sayfaya Git