Sapıklara kimyasal kastrasyon önerisi

Trabzon Milletvekili Köseoğlu'ndan; "Çocuklara yönelik cinsel suçlarda kimyasal kastrasyon uygulansın" önerisi geldi. "Son günlerde artan çocuk istismarına yönelik" suçların önlenmesi ve toplum vicdanının rahatlamasına ilişkin AK Parti Trabzon Milletvekili Köseoğlu'ndan öneri geldi. Köseoğlu, "Cinsel Dokunulmazlığa Karşı Suçlarda Hükümlü Olanlara Uygulanacak Tedavi Hakkında Yönetmelik'in kimyasal hadımı içeren maddesi, Danıştay tarafından geçen yıl durduruldu. Danıştay'ın, kimyasal kastrasyona ilişkin iptal edilen yönetmelik hükümleri, karardaki sakıncalar giderilerek ivedilikle yeniden tesis edilmeli ve uygulamaya konmalıdır" dedi.

Haberler 18.02.2018 - 11:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Trabzon Milletvekili Aye Sula Köseolu, Cinsel Dokunulmazla Kar Suçlarda Hükümlü Olanlara Uygulanacak Tedavi Hakknda Yönetmelikin kimyasal hadm içeren maddesinin, geçen yl Dantayca durdurulduunu belirterek, Dantayn, kimyasal kastrasyona ilikin iptal edilen yönetmelik hükümlerinin, karardaki sakncalar giderilerek ivedilikle yeniden tesis edilmesi ve uygulamaya konmas önerisinde bulundu.

Köseolu, son günlerde artan çocuk istismarna yönelik haberlerle ilgili açklamalarda bulundu.

2016 ylnda kurulan, TBMM çocuk stismarn Önleme Aratrma Komisyonu üyelii yaptn anmsatan Köseolu, acil ve ivedilikle, daimi bir çocuk Komisyonu kurulmasn önerdi.

Herkesin yüreini dalayan, çocuklara yönelik cinsel istismar suçlarnda, kimyasal hadm bir çözüm yolu olarak önümüzde durmaktadr. diyen Köseolu, sözlerini öyle sürdürdü:

çocuklarmz da tehdit eden cinsel saldr suçlarna, kimyasal hadm olarak adlandrlan ilaçla tedaviyi de içeren Cinsel Dokunulmazla Kar Suçlarda Hükümlü Olanlara Uygulanacak Tedavi Hakknda Yönetmelik, 26 Temmuz 2016 tarihinde Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe girmiti. Yönetmeliin kimyasal hadm içeren maddesi, Türk Psikiyatri Derneince açlan dava sonucu Dantay 10. Dairesince, 2017 ylnn austos aynda, cinsel suç ileyen faile kimyasal hadm uygulamasn durdurdu. Yönetmelik bu nedenle maalesef uygulanamyor.

Dantay, cinsel suç failine, kimyasal hadm uygulamas ile ilgili yönetmelikte yer alan ilaçla cinsel istein azalmasn veya yok edilmesini salayan tedavi yönteminin snrnn belli olmad, tedavinin mulak olduu ve telafisi mümkün olmayan hasarlara yol açacana hükmetti. Her türlü tecavüz, insanlk suçu olmakla birlikte, özellikle çocuklara kar ilenen cinsel istismar suçlarnda, faile yönelik kimyasal hadm uygulamasna, telafisi mümkün olmayan zarar yönüyle baklamaz. Suçun caydrcl ve madurun hakk, baklmas gereken tek husustur.

çOCUKLARIMIZ KIRMIZI çZGMZDR

AK Partili Köseolu, kimyasal kastrasyona ilikin iptal edilen yönetmelik hükümlerinin, karardaki sakncalar giderilerek ivedilikle yeniden tesis edilmesi ve uygulamaya konmas gerektiini vurgulad.

çocuklarmz krmz çizgimizdir. diyen Köseolu, istatistikler, istismarcnn tek kiiye deil yllar içinde onlarca kiiye istismarda bulunduu gerçeini ortaya koyarken, cinsel istismar suçlarna kar en etkin çözümlerden biri olan kimyasal kastrasyonun, sank odakl bak açsyla deerlendirilemeyeceini kaydetti.

Ana Sayfaya Git