Sarp Sınır Kapısı’nda kaçak sigara ele geçirildi

Gümrük Muhafaza ekiplerince Sarp Sınır Kapısı'nda gerçekleştirilen operasyonda 6 milyon 500 bin lira değerinde 627 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Haberler 01.05.2019 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüünce yürütülen sigara kaçakçlyla mücadele çalmalar kapsamnda, Gürcistann Poti Limanndan Sarp Gümrük Kapsna bir araçla kaçak sigara sevk edilecei, farkl beyan verilmek suretiyle gümrük ilemlerinin gerçekletirilmeye çallaca bilgisi edinildi.

stihbarat Bilgi Sistemi üzerinden söz konusu araca ait firma, oför ve güzergah bilgileri detayl olarak incelendi. Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüü stihbarat ve Operasyon Birimleri ile Sarp Gümrük Muhafaza Kaçakçlk ve stihbarat Müdürlüünce oluturulan bir ekip elde ettikleri bilgilerle belirlenen firma, araç ve ahslar takip altna ald.

lemleri takip altnda tutulan bir aracn Sarp Gümrük Kapsna geliinin ardndan oför ve tr, CCTV kamera sistemleri üzerinden takibe alnd. Yaplan gümrük ilemleri srasnda tayc firma tarafndan söz konusu aracn yükünün cam bardak olarak beyan edilmesi üzerine araç, x-ray sistemine sevk edildi. Yaplan tarama neticesinde üpheli younluk tespit edilerek tr arama hangarna alnd.

Trda bulunan gümrük güvenlik mühürleri söküldüünde, araçta bulunan eyalarn tamamnn sigara olduu görüldü. Yaplan saym ve tespitte 627 bin 500 paket kaçak sigara bulunduu belirlendi. Ele geçirilen sigaralarn tahmini piyasa deerinin 6 milyon 500 bin lira olduu tespit edildi.

Konuyla ilgili iki üpheli ahs gözaltna alnarak adli ilem balatld.

Ana Sayfaya Git