Şartlı serbest!

Bebek maması çalarken görüntülenen, uyuşturucu bağımlısı üç çocuk babası Şahin Gezen, sevk edildiği adli mercilerce adli kontrol kararıyla serbest bırakılırken, aileye yardım eli uzatıldı.

Haberler 21.03.2019 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda bir marketten bebek mamas çalarken görüntülenen, mamay uyuturucu temin etmek için çald belirlenen ahin Gezenin ailesine destek amacyla Aile çalma ve Sosyal Hizmetler l Müdürlüü çalma balatt.

Bir marketten bebek mamas çalarken güvenlik kamerasnca kaydedilen görüntüsü baz internet sitelerine yansyan ve mamay uyuturucu temin etmek için çald belirlenerek gözaltna alnan ahin Gezen, emniyetteki ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edildi.

Gezen savclktaki sorgusunun ardndan çkarld mahkemece adli kontrol kararyla serbest brakld.

- Aileye devlet destei

Aile çalma ve Sosyal Hizmetler l Müdürlüü ekipleri ailenin durumunun tespit edilmesi için Gezen ailesini evlerinde ziyaret etti.

Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürü Halit Açar, Diyarbakrda markette mama çalarken yakaland balyla sosyal medyada yer alan haberde bahsi geçen kii ve ailesiyle ilgili bir çalma yürüttüklerini dile getirdi.

10 yllk evli olan ahin Gezenin 3 çocuk babas olduunu, yaadklar evin kardeine ait olduunu ve kira ödemeden ikamet ettiklerini tespit ettiklerini ifade eden Açar, Madde bamls olduu için tedavi gördüünü fakat tedavisini tamamlamadn örendik. çocuklarnn eitimine devam ettiini, mamayla beslenen çocuklarnn olmadn ve bugüne kadar da mamayla beslenmedikleri bilgisini einden edindik. dedi.

Aileye Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakf (SYDV) tarafndan uzun yllar artl nakit yardm yapldn, kurum olarak da ilgili kanunlar ve politikalar dorultusunda hiçbir vatanda kendi yoksulluu, yoksunluu ve çaresizliiyle ba baa brakmadklarn söyledi.

Açar, Toplum olarak vicdanmza dokunan bir eydir yoksul bir insan. Dolaysyla bu dorultuda vatandalarmz emin olmaldr ki; hiçbir bireyi kendi yoksulluu, yoksunluu ve çaresizliiyle ba baa brakmyoruz. Bu vatandamza da ilgili hizmet modelleri çerçevesinde hizmet sunmuuz, sunmaya da devam edeceiz. diye konutu.

- Kendisine uyuturucu temin etmek için hrszlk yapyor

Merkez Balar ilçesinde kaynbiraderine ait 2 odal bir evde yaayan ahin Gezenin ei C. Gezen, einin 3 yldr uyuturucu bamls olduunu söyledi.

çaresiz olduunu, ailesinin Adanada yaadn, kaynpederi ve kaynvalidesinin kendilerine baktn anlatan Gezen, Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakfndan çocuklarna eitim destei salandn, ayrca aile yardm aldn belirtti.

Gezen, einin uyuturucu temini için hrszlk yaptn ifade ederek, öyle konutu:

Eim uyuturucu bamls olduktan sonra hrszlk yapmaya balad. Kendisine uyuturucu temin etmek için hrszlk yapyor. Devletime snyorum. Eim bu uyuturucudan kurtulsun. Daha önce de tedavi olmas için çaba harcadk ama vazgeçmedi.

Olayn ardndan Aile çalma ve Sosyal Hizmetler l Müdürlüü ekiplerinin kendilerini ziyaret etmesinden duyduu memnuniyeti dile getiren Gezen, Ekipler bizim bilgilerimizi ald. Müdürlüe bavurmamz istediler. Bize yardmc olacaklarn söylediler. çok memnun olduk. ifadelerini kulland.

ahin Gezenin annesi M. Gezen ise olunun uyuturucu bamls olduktan sonra ailesine bakmadn, hrszlk olayn örendii zaman da çok üzüldüünü aktard.

Olunun birkaç kez hastanede uyuturucudan kurtulmak amacyla tedavi gördüünü belirten Gezen, Ama bamllktan kurtulamad. Bizi dinlemiyor. Devletimizden tedavisinin salanmasn istiyoruz. eklinde konutu.

Bir marketten bebek mamas çalan kiinin güvenlik kamerasnca kaydedilen görüntüsünün baz internet sitelerine yansmas üzerine konuya ilikin l Emniyet Müdürlüü ekiplerince çalma balatlm, kamera görüntülerinin incelenmesi üzerine bahse konu hrszlk olayn gerçekletiren kiinin evli ve 3 çocuk babas, isiz ahin Gezen olduu tespit edilmiti.

Gezenin 2008, 2011 ve 2018 yllarnda uyuturucu madde bulundurmak ve kullanmak ile uyuturucu imal ve ticareti, 2013 ylnda da 6136 sayl Ateli Silahlar ve Bçaklar ile Dier Aletler Hakknda Kanuna muhalefet suçlarndan kayd ortaya çkmt.

Ana Sayfaya Git