Savaş’ın travması!

Suriyeli çocukların savaş travmasını atlatmasına destek oluyor

Haberler 24.09.2019 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MEDCS Uluslararas Tbbi Yardm Derneince, Gaziantepte Suriyeli çocuklarn sava travmasn atlatmasna destek sunuluyor.

MEDCS Uluslararas Tbbi Yardm Dernei Yönetim Kurulu Bakan Mehmet Arman yapt açklamada, Suriyedeki savan ölüm ve yaralanmalarn yan sra oluturduu derin ahlaki ve duygusal çöküntülerin sonucunda çocuklarn psikolojisinde onarlmas güç bozukluklara sebep olduunu söyledi.

SURYEL çOCUKLAR

Suriyede çocuklardan bazlarnn gözleri önünde ailesinin öldürülmesi nedeniyle mental bozukluk yaadna iaret eden Arman, Bazlar da iddet ve göçün meydana getirdii ykm nedeniyle panik yaamakta, bu birçok çocukta tarif edilmez vakalara dönümekte. dedi.

Bu çocuklarn psikolojik durumlarn düzeltmek amacyla onlarn duygusal, mental, fiziksel ve salkla ilgili alanlar bata olmak üzere tüm yönleriyle psikolojik destek anlamnda projeler gelitirdiklerini dile getiren Arman, öyle konutu:

SAVA TRAVMASI

Proje Gaziantepte Beit Karim yetim kampnda balatlm olup, yürütülmeye devam etmektedir. MEDICS Uluslararas Tbbi Yardm Dernei, içerisinde birçok danman, davran terapisti ve psikiyatrist bulunan ve çocuklara psikolojik destek alannda ve sava sonras travma alannda uzun bir tecrübesi bulunan uzman ekibiyle bu projeyi yürütmektedir. Psikolojik destek ekibimiz bu çocuklarn psikolojik durumlarnn düzeltilmesi için en iyi terapi metotlarn uyguluyor. Bu yöntemler çocuklarn içinde bulunduu durum ile ba etmelerini ve ayn yataki dier çocuklar gibi topluma entegre olmalarn salayacaktr.

Ana Sayfaya Git