Savaş uçakları, PKK kamplarını baskı altına alıyor

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü kamplarını hava harekatlarıyla baskı altına alıyor. Savaş uçaklarının hafta başından itibaren düzenlediği harekatlarda 11 terörist öldürüldü, terör örgütüne ait çok sayıda silah mevzisi, barınak ve mühimmat deposu imha edildi. Farklı filo komutanlıklarındaki uçakların katıldığı harekatlarda zaman zaman tanker uçakları da görev alıyor. Sınır hattı ise insansız hava araçlarıyla sürekli kontrol altında tutuluyor.

Haberler 22.09.2017 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin referandum kararnn ardndan bölgedeki gergin bekleyi sürüyor. Silopi-Habur bölgesinde tatbikat yapan TSK, Irakn kuzeyinde bölücü terör örgütü PKKya ait kamplar da hava harekatlaryla vurmaya devam ediyor.

Genelkurmay Bakanlnn bilgilendirmelerinden yaplan derlemeye göre, Hava Kuvvetleri Komutanlna ait sava uçaklar hafta bandan beri terör örgütünün kamplarna hava harekatlar düzenliyor. Jetlerin pazartesi günü Irakn kuzeyindeki Avain-Basyan bölgesine düzenledii hava harekatnda 4 terörist etkisiz hale getirilmiti.

Snrn Irak tarafndaki Suki Da bölgesinde ayn tarihte insansz hava arac tarafndan belirlenen 4 terörist daha jetlerce vurulmutu. Hava Kuvvetleri Komutanl, teröristlere yönelik harekatlara sal günü de devam etti. Terör örgütüne ait hedefleri bask altna alan jetler, Kandil bölgesindeki PKK kamplarnda bulunan silah mevzisi, barnak, silah ve mühimmat depolarn vurdu. Ayn tarihte Zap bölgesine düzenlenen hava harekatnda ise eylem hazrlndaki 3 terörist etkisiz hale getirildi.

Zap ve Avain-Basyan bölgelerindeki PKK kamplarna yönelik dün gerçekletirilen hava harekatnda ise silah mevzisi, barnak ve silah/mühimmat depolar imha edildi.

TSK Zap, Metina ve Avain-Basyan bölgelerindeki PKK kamplarna dün akam saatlerinde de yeni bir hava harekat düzenlendi. Jetler, teröristlerce kullanlan silah mevzisi, barnak ile silah/mühimmat depolarn kullanlamaz hale getirdi.

Hava harekatlarna farkl filo komutanlklarndaki uçaklar katlyor. Harekatn durumuna göre jetlerin kalkt üs komutanlklar deiiyor. Hava harekatlarnda zaman zaman tanker uçaklar da görev alyor ve snr hatt insansz hava araçlaryla sürekli kontrol ediliyor.

Ana Sayfaya Git