Savcılık harekete geçti!

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, kayıp çocuklarının bulunması için il binası önünde oturma eylemine başladıkları HDP'nin il ve ilçe yöneticileri hakkında soruşturma başlattı.

Haberler 09.09.2019 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca, aileleri tehdit eden kimlii belirlenmeye çallan kiiler ve çocuklarn kandrlarak PKK terör örgütüne katlmasn saladklar iddia edilen HDP il ve ilçe yöneticileriyle ilgili adli soruturma balatld.

SAVCILIK ALARMA GEçT

Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl tarafndan, baz basn yayn organlarnda çocuklarnn PKK terör örgütünün elinden kurtarlmasyla ilgili oturma eylemi yapan ailelerin terör örgütü yandalar tarafndan, eylemlerini bitirmeleri için tehdit edildikleri ve çocuklar kandrarak terör örgütüne HDPlilerin götürdüü eklinde çkan haberlerle ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirmek amacyla açklama yaplmas gereinin duyulduu belirtildi.

HDPLLERE SORUTURMA

Açklamada, Bilindii üzere PKK terör örgütü tarafndan çocuklar kaçrlan ailelerin HDP Diyarbakr il binas önündeki oturma eylemleri Hacire Akarla balam ve akabinde 15 ailenin daha katlmyla büyüyerek devam etmitir. Bu süreçte ailelere ülke kamuoyundan youn destek verenler olduu gibi, örgüte müzahir kiiler ve örgüt yanllar tarafndan da çeitli taciz ve tehditler edilmeye balanmtr. Bununla ilgili olarak emniyet birimlerine, bütün oturma eylemi yapan ailelerin korunmas için tedbir alnmas yönünde talimat yazlm, aileleri tehdit eden kimlii belirlenmeye çallan kiilerle ve çocuklarnn kandrlarak PKK terör örgütüne katlmasn saladklar iddia edilen HDP il ve ilçe yöneticileriyle ilgili adli soruturmalar balatlmtr denildi.

Ana Sayfaya Git