Savcı: 'Eşiniz aylardır izin ve raporla işe gelmiyor' deyince ateş etmeye başladı

ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'nde adliyede katip olan eşi Şerife Avcı'nın izni nedeniyle tartıştığı Cumhuriyet Savcısı 26 yaşındaki A. Kadir Küçüköner'i dün makam odasında tabancayla vurup yaralayan polis memuru Turgut Avcı'nın polisteki sorgusu sürüyor. Turgut Avcı'nın eşi Şerife Avcı da gözaltına alındı.

Haberler 12.10.2017 - 08:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Korkuteli Adliyesinde Cumhuriyet Savcs A. Kadir Küçüköner, dün saat 15.00 sralarnda, adliyede katip erife Avcnn izin istemine sk izin kulland gerekçesiyle olumsuz yant verdi. Katip Avcnn haber vermesi üzerine adliyeye polis ei Turgut Avc geldi. Einin izni konusunda tartan polis memuru Avc, Savc Küçükönere makam odasnda tabanca ie 5 el ate etti. Mermiler Küçükönerin sol ve sa akcieri ile karacierine ve sa el ve sa ayak bileine isabet etti. sabet eden dier mermiler vücuttan çkarken, sa eline isabet eden mermi çekirdei ise orta parmak kemiinde kald. Durumun bildirilmesi üzerine salk ekibi sevk edildi. lk müdahalesi Korkutelindeki özel hastanede yaplan Savc A. Kadir Küçüköner, ambulans helikopterle Antalyaya sevk edildi. Akdeniz Üniversitesi Hastanesine getirilen Küçüöner, göüs cerrahi uzman Prof. Dr. Abdullah Erdoan tarafndan ameliyat edildi.

SOLUNUM CHAZINDAN AYRILDI

Yaklak 45 dakika süren operasyon ardndan youn bakma alnan Savc Küçüköner, dün saat 23.00 sralarnda uyandrld. Solunum cihazndan ayrlan Küçükönerin salk durumu hakknda bilgi veren Prof.Dr. Erdoan, öyle dedi:

Hastamz bize gelir gelmez ameliyata aldk. çok kanamas vard. Mermiler hastamzn sa, hem de sol akcierine isabet etmiti. Sa akcierdeki yaralanma ameliyat gerektiren kanamal bir yarayd. Kanamay durdurduk. Sol akcierde delik var. Solunum cihazndan ayrld ve kendi bana nefes alp verebiliyor. Youn bakmda kontrol altnda tutuyoruz.

OLAYI YAKINLARINA ANLATTI

Youn bakmda tedavisi süren Savc Küçükönerin, gece yaknlaryla görümesine izin verildi. Savc Küçüköner yaknlarna verdii bilgide, olayn katip erife Avcnn izin talebi nedeniyle meydana geldiini belirterek öyle dedi:

erife Avc sk sk izin ve rapor kullanyordu. Olay günü de bana rapor getirdi. Ben de kendisine Sizinle hiç çalamayacak myz dedim. Bunun üzerine odamdan çkt. Birkaç dakika sonra polis ei Turgut Avc geldi. Elinde bir torba (poet) ilaç ve raporla geldi. Masamn üstüne koydu. Karm hasta, bunlar da ilaçlar dedi. Ben de Yanl anladnz, tabiki hastadr. Ama burada iler birikti, yetitiremiyoruz. Eleman lazm, sürekli izin ve raporla aylardr ie gelmiyor dedim. Bunun üzerine Turgut Avc silahn çkarp ate etmeye balad.

KS DE GÖZALTINDA

Olayn ardndan polis memuru Turgut Avc ile ei erife Avc, gözaltna alnd. erife Avc Korkuteli lçe Emniyet Müdürlüünde, Turgut Avc ise lçe Jandarma Komutanlnda geceyi geçirdi. Avc çifti bugün ifade ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edilecek. Antalya Cumhuriyet Basavcl ise soruturmayla ilgili 2 basavc vekili ve 2 savc görevlendirdi. Polis Avcnn tabancas ile olay yerinde bulunan 5 adet bo kovana ve tutukluk yapan silahtaki 10 mermiye de el konuldu.

ZZETBEGOVçN RN PAYLATI

Savc A. Kadir Küçükönerin, sosyal paylam sitesi Twitterdaki kiisel sayfasnda paylat Bamsz Bosna Hersekin ilk cumhurbakan Aliya zzetbegoviçe ait bir iir ise dikkati çekti. Küçükönerin sayfasnda kapakta yer alan iir öyle:

Yldzlar altndan geçmemiz gerek/ Hangi yolu seçersen seç/ Sonunda ölüm var/ Ve her ey bitecek/ Ve sen de öleceksin/ Bu dünya da ölecek/ Bu yüzden ban hep dik tut.

EMNYET MÜDÜRÜ KIZILIRMAK DA ZN YÜZÜNDEN ÖLDÜRÜLMÜTÜ

Antalyada, 17 yl önce de bir emniyet müdürü, izin nedeniyle tartt polis memuru tarafndan makam odasnda öldürüldü. 2 Haziran 2000 tarihinde meydana gelen olayda, l Emniyet Müdürlüü Ruhsat Tebligat ube Müdürlüünden görevli polis memuru Halil Türkaslan, stanbulda trafik kazas geçiren halasnn olunu ziyarete gitmek için ube Müdürü 4üncü snf Emniyet Müdürü Alptekin Kzlrmaka, çkan tartma sonras 14 el ate etti. Vücuduna 5 kurun saplanan evli ve 2 çocuk babas Kzlrmak, hastanede yaamn yitirdi. Halil Türkaslan, 30 yl hapse mahkum edildi.

Ana Sayfaya Git