Savcı Kiraz'ın katilini savunanlara tepkiler sürüyor

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, Cumhuriyet savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı şehit eden DHKP-C’li ve PKK’lı teröristlerin savunulmasına sert tepki gösterdi.

Haberler 31.08.2020 - 00:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cezaevinde sözde ölüm orucuna balayan ve hastanede hayatn kaybeden DHKP/C silahl terör örgütü üyesi olmak suçundan 13 yl alt ay hapis cezasna çarptrlan Ebru Timtikin resmini baronun önüne asan stanbul barosunu lanetlediini belirten Sözen, stanbul Barosunun bu tutumu ile terör örgütü üyesi teröriste destek verdiini alenen beyan ettiini kaydetti. Sözen, Terörist resmini baroya asan stanbul barosunun terör örgütleriyle arasndaki ba tescillenmitir. Görevi makam ne olursa olsun terör örgütlerine destek veren her kim varsa bizim nazarmzda teröristtir. Teröristin resmini baroya asan stanbul barosu ehit Savcmz Selim Kiraz bata olmak üzere bütün ehitlerimizin aziz hatralarna saygszlk etmitir. Bu tutum ve davranta bulunanlarn eline ehitlerimizin kan bulamtr. stanbul barosu içinde vatan millet bayrak ve ehitlik hassasiyeti olan ve ehitlerimize saygs olan avukatlar derhal bu terör yuvasndan istifa etmelidirler. Baronun bu terörist destekçilii ve terör sevicilii Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoann barolar kanununda deiiklik yapmakla çok doru bir karar verdiini tekrar göstermitir. stanbul barosu kendisine bal olan avukatlarn hakkn deil, teröristlerin hakkn savunmaktadr.

Devletimiz, hükümetimiz gece gündüz snr içinde ve snr ötesinde teröristlerle mücadele ederken, teröristlerin stanbulun merkezinde baro çats altnda kümelenmesi asla kabul edilemez. Devletimiz teröriste sahip çkan terör ruhlu bu zihniyete kar derhal gerekeni yapmaldr. Bizler pazartesi günü ilgili mercilere istanbul barosu hakknda suç duyurusunda bulunacaz dedi.

Ana Sayfaya Git