Savcıyı bilmiyoruz

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi ile ilgili Diyarbakır'da yürütülen soruşturma kapsamında Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

Haberler 12.01.2017 - 10:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP E Genel Bakan Yardmcs Meral Dan Beta, Diyarbakr Baro Bakan Tahir Elçinin öldürülmesi ile ilgili Diyarbakrda yürütülen soruturma kapsamnda Babakan Binali Yldrmn yantlamas istemiyle TBMM Bakanlna soru önergesi verdi. Beta önergesinde, Elçinin failleri ölümünden bu yana halen bulanamadn, dava dosyasnda hiçbir gelime olmadn belirtirek öyle dedi:

Oysa 15 Temmuz darbe giriiminin ardndan kamuoyuna skca yansd üzere bir çok dosya elde edilen deliller nda yeniden ele alnm ve bu çerçevede soruturmalar yürütülmeye balanmtr. Örnein Hrant Dink davas da sevindirici gelimelerin yaand davalardandr.

HDPli Baeta, 28 Kasm 2015 tarihinden bu yana Tahir Elçi cinayetiyle ilintili hiç bir üphelinin tespit edilememi olmasnn arkasnda siyasi irade olup olmad, Elçi cinayetinin soruturmasn yürüten savcnn halen görevde olup olmad, soruturmay yürüten savcnn deiip deimediini ve Elçi cinayetinin Fethullah Gülen örgütüyle balants konusunda herhangi bir bilgi ve delile ulalp ulalmad gibi 11 sorunun yantlanmasn istedi.

ADALET BAKANI BOZDA YANITLADI

Adalet Bakan Bekir Bozda imzas ile Betaa gönderilen yantta, soruturmay yürüten savc ile ilgili öyle denildi: Hakimler ve Savclar Yüksek Kurulu Genel Sekreterlii ile yaplan yazmaya verilen cevapta Cumhuriyet savclarnn bakm olduklar dosyalar ile i paylamnn 5235 Sayl Adli Yarg lk Derece Mahkemeleriyle Bölge Adliye Mahkemelerinin kurulu, görev yetkileri hakknda kanunun 18nci maddesine göre Cumhuriyet Basavcs tarafndan belirlendii, dolaysyla soru önergesinde bahsi geçen olayn soruturmasnn hangi Cumhuriyet savcs tarafndan yürütüldüünün bilinmediinden, görev yerinin deiip deimedii hakknda bilgi verilemedii bildirilmitir. Öte yandan, soru önergesinde yer alan hususlarla ilgili olarak çileri Bakanl ile yazmalar devam etmekte olup, bakanlmza bilgi illetildiinde ayrca cevap verilecektir.

Ana Sayfaya Git