Savunma sanayisinde "başkanlık" dönemi

Savunma sanayisinde müsteşarlık düzeyindeki yönetim, başkanlık olarak düzenlendi

Haberler 10.07.2018 - 12:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Savunma Bakanna kanunla verilen baz yetkiler Bakanlk tarafndan yürütülen projelerdeki i ve ilemler için Bakana ait olacak

Anayasa deiikliine uyum kapsamnda savunma sanayisinin yönetsel organizasyonunda düzenlemeye gidildi.

703 sayl Anayasada Yaplan Deiikliklere Uyum Salanmas Amacyla Baz Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Deiiklik Yaplmas Hakknda Kanun Hükmünde Kararname ile savunma sanayisine ilikin mevzuatta bir dizi deiiklik yapld.

Buna göre, 3238 sayl Kanunun ad Savunma Sanayii ile lgili Baz Düzenlemeler Hakknda Kanun eklinde deitirildi.

Savunma Sanayii Müstear ve müstear yardmclarnn kadro unvan Savunma Sanayii Bakan ve bakan yardmcs eklinde düzenlendi.

Savunma Sanayii Destekleme Fonunun yüzde 2sini amayacak miktardan oluacak Bakanlk bütçesini azami yüzde 50 artrma yetkisi Cumhurbakannda olacak.

Savunma sanayisi alannda yaplmas öngörülen i ve ilemlerde Muhasebeci Umumiye Kanunu, Devlet hale Kanunu ile Saytay Kanunu hükümleri uygulanmayacak.

MLL SAVUNMA BÜTçES

Kanunla (vergi kanunlar hariç) kurulan fonlardan, talih oyunlarnn iletildii yerlerden elde edilecek gayri safi haslattan Savunma Sanayii Destekleme Fonuna yaplacak aktarma miktarlar Cumhurbakan tarafndan belirlenecek.

Silahl Kuvvetler htiyaç Fazlas Mal ve Hizmetlerinin Sat, Hibe, Devir ve Elden çkarlmas Dier Devletler Adna Yurt D ve Yurt çi Almlarn Yaplmas ve Eitim Görecek Yabanc Personel Hakknda Kanunda Milli Savunma Bakanna verilmi olan yetkiler Bakanlk tarafndan yürütülen projelerdeki i ve ilemler için Bakana ait olacak.

Bakanlk personeli için Savunma Sanayii Güvenlii Kanunu uyarnca düzenlenen Kii Güvenlik Belgesi aranmayacak.

Bakanlk i ve ilemlerinde Savunma Sanayii Müstearlnn Milli Savunma Bakanlna bal olduu dönemde haiz olduu muafiyet ve istisna hükümlerinin uygulamasna devam edilecek.

Bakanlk personelinin Devlet Memurlar Kanunu hükümlerine tabi olmasna yönelik hüküm yürürlükten kaldrld.

BAKAN YARDIMCISI OLDU

Savunma Sanayii Müstear ve müstear yardmclarnn kadro unvan Savunma Sanayii Bakan ve bakan yardmcs eklinde deitirildi. Halen anlan kadrolarda bulunanlar baka bir ileme gerek kalmakszn Savunma Sanayii Bakan ve bakan yardmcs kadrolarna atanm saylacak.

Savunma Sanayii Bakan ve Bakan Yardmcsna, srasyla Savunma Sanayii Müstear ve müstear yardmcs için ilgili mevzuat hükümlerinde kadrosuna bal olarak öngörülmü mali ve sosyal hak ve yardmlar kapsamndaki ödemeler ayn usul ve esaslar çerçevesinde yaplacak. Bu ödemelerden vergi ve dier kesintilere tabi olmayanlar bu maddeye göre de vergi ve dier kesintilere tabi olmayacak. Bunlar, emeklilik haklar bakmndan da srasyla Savunma Sanayii Müstear ve müstear yardmcsna denk kabul edilecek.

Dier mevzuatta Savunma Sanayii Müstearna ve müstear yardmclarna yaplan atflar Savunma Sanayii Bakanna ve bakan yardmclarna yaplm saylacak.

Ana Sayfaya Git