Savunmaya bak uykuluymuş!

Diyarbakır'da, darbe girişimi gecesi FETÖ'nün jandarma imamlarından emir ve talimat aldığı iddiasıyla tutuklanan eski üsteğmen Sait Yılmaz hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı

Haberler 15.12.2017 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) darbe giriiminde bulunduu 15 Temmuz 2016 gecesi jandarma imamlarndan emir ve talimat ald iddiasyla tutuklanan eski üstemen Sait Ylmaz hakknda silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 7,5 yldan 15 yla kadar hapis cezas istemiyle dava açld.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca FETÖ/PDYnin Jandarma Tekilatndaki mahrem yaplanmasna yönelik balatlan soruturma devam ediyor.

Soruturma kapsamnda eski üstemen Sait Ylmaz hakknda hazrlanan iddianame, 10. Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi.

- YAPTIIM GÖRÜMELER HATIRLAYAMIYORUM

Sank Ylmaz ifadesinde, darbe giriiminden bir hafta önce Silvan ilçesi Babakaya üs bölgesinde komutan olarak görevli olduunu ileri sürdü.

Emrinde bir tank, tank mürettebat, 2 kobra zrhl arac, 2 komando ve 2 korucu timi ile yaklak 40a yakn personel bulunduunu iddia eden Ylmaz, unlar kaydetti:

Darbe giriiminden telefonumdan ve dier görevli personelin bilgilendirmesiyle haberdar oldum. Yaptm görümeleri ve detayn içinde bulunduum görevin stresi ve personelimin sorumluluu altnda bulunduumdan net olarak hatrlayamyorum. Herhangi bir örgüt mensubu tarafndan bir emir veya talimat almadm. Bahse konu görümenin yanllkla yaplm olabileceinin de deerlendirmeye alnmasnn uygun olacan düünüyorum. Belirtilen saatte uykuda ya da uyank olduumu net olarak hatrlayamyorum. Böyle bir görümenin uyku sersemi olarak da yaplm olabileceini deerlendiriyorum.

- WHATSAPP GRUBUNDAN YILDIRIM HAREKAT KONULU DARBE MESAJI

üpheli Ylmaz, o gece WhatsApp gruplarndan da mesaj ve fotoraflarn paylaldn hatrladn belirterek, Silvan Harekat Merkezi isimli WhatsApp grubundan yldrm harekat konulu darbe mesajnn atldn hatrlyorum. ifadesini kulland.

ddianamenin deerlendirme ve sonuç ksmnda FETÖ/PDY mensuplarnn merkez Kayapnar ilçesi Medya Mahallesindeki bir örgüt evinde darbe giriiminin yaand 15 Temmuz 2016 gecesi toplandklar belirtildi.

Aralarnda yönetici düzeyde olanlarn da bulunduu baz jandarma personelinin burada toplantya katld aktarlan iddianamede, toplantya katlanlardan bazlarnn cep telefonlaryla jandarmay arayarak darbe giriimiyle alakal bir takm emir ve talimatlar verdiinin tespit edildii bildirildi.

ddianamede, darbe giriimi akam Diyarbakr jandarma imam Saffet kod isimli kiinin örgüt evinde toplad tüm birim imamlarna ve örencisi konumunda olan askerleri arayarak, skyönetim emirlerini yerine getirmeleri yönünde talimat verdii ifade edilerek, soruturma kapsamnda üpheli V.Tnin de o gece söz konusu örgüt evinde bulunduu aktarld.

- DARBE GECES TALMAT ALDII ANLAILMITIR

üphelinin telefonla sank Ylmaz arayarak 72 saniye görüme yaptnn HTS kaytlarna yansdnn tespit edildii belirtilen iddianamede öyle denildi:

Darbe teebbüsünün yaand akam ve gecesinde FETÖ/PDY terör örgütünün jandarma imamlarnn toplanarak jandarma içerisinde yer alan ve terör örgütüyle balants olan personeli ayr ayr arayarak skyönetimin baladn ve bunun FETÖ/PDY tarafndan yapldn belirterek gerekenleri yapmalar yönünde talimatlar verdikleri tespit edilmitir. üpheli Ylmazn, FETÖ/PDY terör örgütü içerisinde yer ald ve askeri personel olduu, 15 Temmuz darbe gecesi jandarma imamlar tarafndan aranarak talimat ald anlalmtr.

- STENLEN CEZA

ddianamede Silvan lçe Alay Komutanlnda görev yapan Sait Ylmaz hakknda silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 7,5 yldan 15 yla kadar hapis cezas verilmesi, mahkumiyeti halinde Türk Ceza Kanununun ilgili maddesinde öngörülen hak yoksunluklarna hükmedilmesi isteniyor.

Ana Sayfaya Git