Seçim yasası değişikliği mecliste

Cumhur İttifakı'nın üzerinde uzlaştığı ve seçim barajını yüzde 10'dan 7’ye düşürecek olan Milletvekili Seçimi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, bugün TBMM’ye sunulacak.

Haberler 14.03.2022 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti ve MHP milletvekillerinin bir süredir üzerinde çalt, seçim barajnn düürülmesini de içeren kanun teklifi, bugün TBMM Bakanlna sunulacak.

Cumhur ttifak kurmaylar, Milletvekili Seçimi Kanunu ve Siyasi Partiler Kanununun yan sra ilgili kanunlarda yaplmas düünülen deiiklikler konusunda yürütülen çalmalar tamamlad.

Bu kapsamda hazrlanan Milletvekili Seçimi Kanunu ve Baz Kanunlarda Deiiklik Yaplmasna Dair Kanun Teklifi, AK Parti Siyasi ve Hukuki lerden Sorumlu Genel Bakan Yardmcs Hayati Yazc ile MHP Hukuk ve Seçim lerinden Sorumlu Genel Bakan Yardmcs Feti Yldz tarafndan bugün Meclis Bakanlna sunulacak.

SEçM BARAJI

Yazc ve Yldz, daha sonra saat 11.00de TBMMde basn toplants düzenleyerek, AK Parti ve MHPnin ortak teklifinin detaylarn kamuoyu ile paylaacak.

Cumhurbakanl Hükümet Sistemine yönelik baz uyum düzenlemelerini kapsayan teklif ile bir partinin Mecliste temsil edilebilmesi için almas gereken asgari oy orann ifade eden ve yüzde 10 olan seçim barajnn yüzde 7ye düürülmesi de öngörülüyor.

Mevzuata göre seçim kanunlarndaki deiikliklerin, uygulanabilmesi için seçimden 1 yl önce yaplmas gerekiyor.

Ana Sayfaya Git