Seçimde 321 olay yaşandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 14 Mayıs'ta gerçekleşen Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi sürecinde ülke genelinde seçimlerle ilgili 321 olayın yaşandığını söyledi.

Haberler 17.05.2023 - 00:39 Son Güncelleme : 17.05.2023 - 00:39

Kesin olmayan sonuçlara göre AK Partiden İstanbul milletvekili seçilen ve 14 Mayıs seçimlerinin ardından teşekkür ziyaretinin ilkini partisinin Esenler İlçe Başkanlığına gerçekleştiren Soylu, Cumhur İttifakının meclis çoğunluğunu yakaladığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın farkla seçimi önde tamamladığını dile getirdi.

Soylu, Türkiyeyi demokrasi ve hukuk konusunda yargılayanlara milletin sandıkta cevap verdiğini belirterek, Türkiyenin 14 Mayısta ortaya çıkan tablo ile dünya ülkelerine, Bizim işimize karışmayın. Biz, demokrasi ve hukuku en üst seviyede uygulayan ülkeyiz. Siz kendi işinize, kendi hesabınıza bakın. mesajını verdiğini anlattı.

AK Partiye İstanbulda en büyük desteği Esenlerin verdiğini anımsatan Soylu, Bu demokrasi ve hukuk bayrağı Türkiye Yüzyılının en önemli bayrağı olarak dalgalanacaktır. Bu seçimin diğer seçimlerden farkı şudur; bu seçim Türkiye Yüzyılının başlangıç seçimidir. Her şeye rağmen bu millet tam 21 yıldır bu ülkeye hizmet eden Sayın Cumhurbaşkanımızın arkasında yekvücut durmuş ve Türk demokrasisi hakikaten çok güçlü bir kazanım elde etmiştir. ifadesini kullandı.

Soylu, 28 Mayıstaki Cumhurbaşkanı seçimi için de çalışmaya devam edeceklerine vurgu yaparak, 14 Mayısta olduğu gibi 28 Mayısta da sandığa sahip çıkacaklarını kaydetti.

Seçim sırasında meydan gelen olaylarla ilgili bilgi veren Soylu, Geçen seçimlerde toplam 356 seçim olayı yaşandı, bütün seçim olayı. Bu seçimlerde 321 seçim olayı yaşandı. Yani bütün Türkiyede daha az olaylı, daha sakin ve mutedil bir seçim geçti. Bu vesileyle de tüm siyasi organlara, milletimize, özellikle güvenlik güçlerimize teşekkür ederim. dedi.

Ana Sayfaya Git