Seçimle gelen, ancak seçimle gider

HDP Sözcüsü ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Tuğba Hezer Öztürk ve Faysal Sarıyıldız’ın milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili “Seçimle gelen, ancak ve ancak seçimle gider” dedi.

Haberler 29.07.2017 - 10:39 Son Güncelleme : 29.07.2017 - 10:56

HDP Sözcüsü ve anlurfa Milletvekili Osman Baydemir, HDP Van Milletvekili Tuba Hezer Öztürk ve rnak Milletvekili Faysal Saryldzn milletvekilliinin devamszlk nedeniyle düürülmesine ilikin, Seçimle gelen, ancak ve ancak seçimle gider. Bu demokrasinin olmazsa olmaz deeri ve ilkesidir. Tuba Hezer ve Faysal Saryldzn vekilliklerinin düürülmesi birer darbedir. dedi.

Merkez Kayapnar ilçesindeki Ekin Parknda HDPli milletvekilleri ile açklama yapan Baydemir, vicdan ve adalet nöbetinin bütün vicdanlara çar, adalet arayanlara da destek olduunu savundu.

Baydemir, yargnn bamsz olmadn ileri sürerek, Yarg neden iktidarn basks altnda sorusuna vereceimiz en büyük ispat E Genel Bakanmz Selahattin Demirta ile ilgili tutuklandndan bu yana durumas yaplmad. Mahkemelere neredeyse 60 kez SEGBS sistemiyle beyanlarda bulundu. Ama tutuklanmasna vesile olan dosyada henüz duruma yaplmad. Niçin? çünkü Demirta mahkemede bu sistemi, faizmi, yalan yarglayacak. ifadelerini kulland.

HDP Van Milletvekili Tuba Hezer Öztürk ve rnak Milletvekili Faysal Saryldzn milletvekilliinin devamszlk nedeniyle TBMM Genel Kurulunda yaplan oylama sonucunda düürülmesine deinen Baydemir, unlar kaydetti:

Milletvekillerimizin düürülmesini, dokunulmazlklarnn kaldrlmasn devamszla balyorlar. Bir ehrin seçilmileri o ehrin hizmetkarlardr. Ayn zamanda seçimle gelen, ancak ve ancak seçimle gider. Bu demokrasinin olmazsa olmaz deeri ve ilkesidir. Tuba Hezer ve Faysal Saryldzn vekilliklerinin düürülmesi birer darbedir.

Baydemir, parlamentoda konumann ve muhalefet etmenin dahi yasakland bir rejim ina edildiini iddia ederek, yalnz olmadklarna inandklarn aktard.

Tecrit ve izolasyon altndayz. Kurumlarn bize ziyaretine dahi izin verilmiyor. Ziyaretlerde dahi seçici davranlyor. diyen Baydemir, konumasnn sonunda Kürtçe olarak, muhalefetin sesinin parlamentoda çkmasnn istenmediini öne sürdü.

Açklamann ardndan CHP l Bakan Mehmet Sayn ve beraberindeki partililer Baydemir ile parkta bulunan HDPli milletvekillerini ziyaret ederek, çiçek verdi.

Baydemir de ziyaretten duyduklar memnuniyeti dile getirerek, gösterdikleri destek ve dayanmadan dolay Sayna teekkür etti.

Ana Sayfaya Git