Seçmen skandalı!

Diyarbakır'da bir çok seçmenin, başka il ve ilçelerde gösterilidği ortaya çıktı. Kayapınar'da ikamet eden Sevim ailesin tüm fertleri, Gümüşhane ilinde gösterildiği ortaya çıktı. Diyarbakır'dan bin seçmenin bu şekilde adresinin değiştirildiği iddia edildi.

Haberler 22.06.2018 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

24 Haziranda yaplacak olan Cumhurbakan ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine sayl günler kala Diyarbakrda oy kullanmak için bilgilerini kontrol eden vatandalar, sandk bilgilerini kilometrelerce ötedeki illerde fark edince aknlk yaad

Merkez Kayapnar ilçesinde ikamet eden Hasan Sevim, oy kullanmak için bilgilerini kontrol etmek için e-Devlet sistemine girdi. Sevim, bilgilerin kontrol ederken, kendisi ve ailesinden 4 kiinin ikametinin Gümühanede olduunu fark etti.

Bunun üzerine dün Kayapnar ilçesi Nüfus Müdürlüüne giden Sevim, ilgililerle görüerek, tekrar ikamet adresini eski yerine aldrmay baard. Ancak seçimlere iki gün gibi ksa bir süre kald için Gümühaneye gidemeyeceini ifade eden Sevim, kendisi ile birlikte Diyarbakrdan 1000 kiinin daha adreslerinin Gümühaneye usulsüz bir ekilde tandn iler sürdü.

BU PAZAR BEN VE ALEM OY KULLANAMAYACAIM

Sevim, kametim Diyarbakr Kayapnarda ama 3 gün önce seçim bilgilerine ulamak için e-Devlet sistemine girdim. kametimin ve seçmen bilgilerimin Gümühane de olduunu örendim. Bugün muhtarla gittim o da beni Kayapnar lçe Kaymakamlna gönderdi. Kaymakamlkta bana yapabileceimiz bir ey yoktur dedi. Bu durumda yalnz sen deilsin 1000 kii Gümühaneye ikametleri verilmi. Sen burada oy kullanamayacaksn dediler. Avukatla görütüm o da bana ayn eyi söyledi. Bugün savcla giderek suç duyurusunda bulundum. Gereken adli ilemleri balattm. Benim ikametim Gümühane gözüküyor. Bu Pazar ben ve ailem oy kullanamayacam. Bugün sadece ikametghm yine eski yerime zorla getirebildim. Ama hala seçim yerim Gümühane ve ben oy kullanamayacam dedi.

GÜMÜHANE NÜFUS MÜDÜRLÜÜNDEK PERSONELN GÜZARLII

Diyarbakrdan yaklak 1000 kiinin daha bu durumda olduunu ileri süren ve Gümühane Nüfus Müdürlüünde çalan bu duruma neden olan personelin tespit edildiini ve hakknda savclkça ilem balatldn aktaran Sevim, öyle konutu:

Bana nüfus müdürlüünden verilen bilgiye göre, Gümühane nüfus müdürlüünde çalan bir personelin bunu yapt söylendi. Diyarbakrdan yaklak 1000 kiinin adresi Gümühaneye tanm. Bunu tespit edip bu personeli savcla vermiler. Artk yapabilecek bir ey yok. Adli ilemlerin sonucunu bekleyeceiz. uan benle birlikte ailemden 4 kii oy kullanamayacak. Bunu hangi siyasi kiiler yapm bilmiyoruz. Ama bu iin peindeyiz ve ortaya çkaracaz.

Ana Sayfaya Git