Seçmenler, nerede oy kullanacaklarını sandık sorgulama sistemiyle öğrenebilecek

YÜKSEK Seçim Kurulu (YSK), seçmen listelerinin 10 Mart günü kesinleştiğini duyurarak, seçmenlerin oy kullanacağı yerleri YSK'nın seçmen sorgulama sisteminden öğrenebileceğini bildirdi.

Haberler 16.03.2017 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sandk sorgulama ilemiyle hangi okulda oy vereceini görebilecek olan seçmenler, bu bilgilere e-devlet ve YSK seçmen sorgulama sistemi üzerinden eriebilecek. Seçmenler, oy kullanaca yerleri https://secmen.ysk.gov.tr/ysk/ adresinden örenebilecek.

Öte yandan YSKnn internet sitesinde yer alan duyuruda, çipli kimlik kart olmayan seçmenlerin oy kullanamayaca yönündeki haberlerin aslsz olduu vurgulanarak, öyle denildi:

SANDIK YERN ÖRENN

Son günlerde kamuoyunda Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kart (çipli Kimlik Kart) olmayan seçmenlerin oy kullanamayaca yönünde haberler dolamaktadr. Bu haberler aslsz olup seçmenler, Anayasa Deiikliklerinin Halkoylamasnda; Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasn tayan; Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kart, Geçici Kimlik Belgesi, nüfus cüzdan, resm dairelerce verilen souk damgal kimlik kart, pasaport, evlenme cüzdan, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hkim ve savclar ile yüksek yarg organ mensuplarna verilen mesleki kimlik kart, avukat, noter ve asker kimlik kart gibi kimliini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resm nitelikteki belgelerden biri ile oy kullanabilirler

Ana Sayfaya Git