Sedat Peker'e Erkam Yıldırım'a yönelik "hakaret" ve "iftira" suçundan dava

İddianamede, Sedat Peker'in YouTube üzerinden video yayınlayarak AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım hakkında, hiçbir veriye dayanmadan soyut iddialarda bulunduğu, suç ithamı ve tahkir kastı içeren açıklamalar yaptığı kaydedildi

Haberler 22.09.2021 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Organize suç örgütü eleba Sedat Peker hakknda, AK Parti Genel Bakanvekili Binali Yldrmn olu Erkam Yldrma yönelik hakaret ve iftira suçundan 1 yl 3 ay 15 günden 6 yl 4 aya kadar hapis istemiyle dava açld.

Anadolu Cumhuriyet Basavclnca, yurt dnda kaçak yaayan organize suç örgütü lideri Sedat Pekerin yaymlad bir videoda, Erkam Yldrm hakknda yapt söylemlere ilikin hakaret ve iftira suçundan yürütülen soruturma tamamlad.

Soruturma sonucunda hazrlanan iddianamede, Sedat Pekerin, YouTube hesab üzerinden 23 Maysta yaynlad videodaki konumada, yakn tarihte Kolombiyada, yüksek miktarl uyuturucu maddenin yakalandndan bahsettii, ayrca müteki Erkam Yldrm ile ilgili de beyanlar olduu anlatld.

Söz konusu konumann içeriklerine de yer verilen iddianamede, müteki Erkam Yldrmn, avukat Muhammed Gök araclyla ikayetçi olmas üzerine soruturma balatld kaydedildi.

ddianamede, soruturma kapsamnda stanbul l Emniyet Müdürlüünden müteki Erkam Yldrmn, Sedat Pekerin konumasnda belirtilen zaman dilimine ait yurt d giri çk kaytlarnn temin edildii bilgisi verildi.

Ayrca müteki Erkam Yldrmn avukat tarafndan savcla sunulan ayn döneme ait uçak biletlerinin de dikkate alnd vurgulanan iddianamede, yaplan inceleme sonucunda sank Sedat Peker tarafndan belirtilen zaman aralnda müteki Erkam Yldrmn Venezuelada bulunmadnn tespit edildii vurguland.

YOUTUBE HESABININ SEDAT PEKER TARAFINDAN KULLANILDII TESPT EDLD

ddianamede, stanbul Siber Suçlarla Mücadele ube Müdürlüünce yaplan aratrmaya göre, soruturmaya konu YouTube hesabnn sank Sedat Peker tarafndan kullanld belirtildi.

Adli kaytlara göre, hakknda suç ilemek amacyla örgüt kurma ve silahl yama suçlarndan soruturma yürütülürken Pekerin yurt dna kaçt ve halen yakalama kararyla arand aktarlan iddianamede, u bilgilere yer verildi:

Somut olayda üpheli Sedat Peker tarafndan müteki Erkam Yldrmn birtakm kiilerle illegal ilikiler kurup, uluslararas uyuturucu madde ticaretinin güzergahn belirlediine dair soyut iddialarda bulunulmutur. Mütekinin bahse konu suçu ilemek için yurt dnda bulunduu zaman dilimini de içeren bu kurgunun gerçek dl, hem müteki avukatnca sunulan veriler hem de temin edilen resmi kaytlarla sabit olduu anlalmtr. Pekerin beyanlarnn, mütekiyi tahkir edici mahiyette olduu, bu beyanlarn hiçbir veriye dayanmad belirlenmitir.

ddianamede, sank Sedat Pekerin müteki Yldrma yönelik suç itham ve tahkir kast içerir açklamalarnn olgusal temelden yoksun olduu vurgulanarak, bu nedenle eylemin ifade özgürlüü kapsamnda korunmasnn mümkün olmayaca kaydedildi.

Hazrlanan iddianamede, Sedat Pekerin iftira ve sesli, yazl veya görüntülü bir iletiyle alenen hakaret suçlarndan toplam 1 yl 3 ay 15 günden 6 yl 4 aya kadar hapisle cezalandrlmas istedi.

Anadolu 47. Asliye Ceza Mahkemesi, deerlendirilmek üzere gönderilen iddianameyi kabul ederek, duruma günü verdi. Sank Sedat Peker ocak aynda yarglanmaya balanacak.

SUç DUYURUSU DLEKçESNDEN

Erkam Yldrm, Sedat Pekerin kendisine yönelik açklamalar üzerine, avukat Muhammed Gök araclyla Anadolu Cumhuriyet Basavclna suç duyurusunda bulunmutu.

Dilekçede yurt dnda kaçak olan organize suç örgütü lideri Pekerin YouTube adl sosyal paylam sitesinden 23 Maysta bir video yaynlayarak Erkam Yldrm hakknda birden çok iftira, itham ve isnatlarda bulunduu belirtilmiti.

Söz konusu paylamdaki video içeriindeki konumalara yer verilen dilekçede, Bunun Erkam Yldrm karalamaya yönelik, toplumun gözünde ön yargl ve yanl bir alg oluturma gayreti tayan, açkça hakaret ve iftira içeren bir paylam olduu izahtan varestedir. Bu paylam müvekkilimizin ahsiyetinde derin yaralar oluturmu ve kiilik haklarn da haksz bir ekilde ihlal etmitir. Müvekkilim, deniz ticareti alannda saygn bir i adamdr. Bahsi geçen videoda müvekkilim Erkam Yldrmn dorudan ahsnn hedef alnd ve kiilik hakknn ihlal edildii aikardr. denilmiti.

Dilekçede, üpheli Sedat Pekerin bahsi geçen videoda planl bir kurguyla kendince uluslararas bir uyuturucu ticaretini açklad belirtilerek, unlar kaydedilmiti:

Kolombiyadan sevk ve idare edilen bir kokain ticaretinin, DEAnn (ABDde uyuturucu kullanm ve uyuturucu kaçakçl ile mücadele etmekle olan bir birim) youn basks sebebiyle Kolombiyaya snr Venezuelaya kaydn ve Venezueladan Türkiyeye uluslararas kokain ticaretinde müvekkilime ait gemilerin de yer ald bir organizasyonla Avrupaya, Türkiyeye ve Suriye/Lazkiye Limanndan Ortadouya pazarland iddia ve iftiralarna yer vermitir. Müvekkilimin uluslararas uyuturucu sevkiyatnn içinde olduu ve birtakm alarn eline dütüü, siyasi nüfuz sebebi ile de hukuk d bu sürecin devam ettirildii algs ustaca ve planl yürütülmütür.

Twitter, Facebook, YouTube ve sair sosyal medya hesaplarnda yüzlerce insann bu iftiralara inand vurgulanan dilekçede, etkileim alan bu iftiralarn daha da tahrif edilerek Erkam Yldrmn itibarnn toplum nezdinde zedelendii aktarlmt.

Suç duyurusu dilekçesinde, Ad organize suç örgütü liderliiyle anlan ve her ne sebeple olursa olsun kaçak durumunda olan üphelinin, kendince birtakm iddia ve isnatlarda bulunmas, üphelinin videoda bahsettii türden kirli bir uyuturucu ticaret ann, müvekkilimle birlikte anlmas asla kabul edilebilir deildir. Zira müvekkilimin Venezuelaya neden gittii hususu basna açklanmtr. ifadelerine yer verilmiti.

Dilekçede, üpheli Sedat Peker hakknda hakaret, iftira ve suç uydurma ile varsa eylemlerine uyan bakaca suçlardan kamu davas açlmas talep edilmiti.

Ana Sayfaya Git