Sedef Kabaş için AYM’ye 'öncelik talepli' başvuru

Sedef Kabaş'ın avukatları Anayasa Mahkemesi'ne tedbirli ve öncelik talepli bireysel başvuruda bulundu.

Haberler 03.02.2022 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakanna hakaret suçlamasyla tutuklanan Gazeteci Sedef Kaban tutukluluuna yaplan itiraz reddedildi. Gelimenin üzerine, fade Özgürlüü Dernei hukuk ekibi ve Kaban avukat Uur Poyraz, Anayasa Mahkemesine tedbir ve öncelik talepli bireysel bavuruda bulundu.

Bavuruyu, Prof. Dr. Yaman Akdeniz, Twitter hesabndan duyurdu. Akdeniz, unlar kaydetti: Sedef Kaba adna biraz önce Anayasa Mahkemesine tedbir öncelik talepli bir bireysel bavuru yaptk. Bavuruyu fade Özgürlüü Dernei hukuk ekibi ve Avukat Uur Poyraz birlikte hazrlad. Bavuru Kerem Altparmak tarafndan Ankaradan ve elden AYMye sunuldu.

Bavuruda Kaban tedbir yoluyla derhal tahliye edilmesi ve bavurunun öncelikli olarak pilot dava usulüne göre incelenmesi talep edildi. Bavuruda Sedef Kaban tutuklanma karar ile Anayasann 19. maddesinin ikinci fkras ile üçüncü fkras ve AHSin 5/1 ile 5/1-c maddelerinde düzenlenen kii hürriyeti ve güvenlii hakknn ihlal edildiinin tespit edilmesi talep edildi.

Ayrca, Sedef Kaban Anayasann 26 28. maddeleri ile AHSnin 10. maddesinde düzenlenen ifade özgürlüü ile basn özgürlüünün Anayasann 19, 26 ve 28. Maddeleri ile balantl olarak 14. Maddesinin ihlal edildiinin tespit edilmesi de talep edildi.

CHPL KADIN MLLETVEKLLER, KABAI CEZAEVNDE ZYARET ETT

Öte yandan CHP Genel Bakan Yardmcs ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ile CHPli kadn milletvekillerinden oluan heyet, gazeteci Sedef Kaba tutuklu bulunduu cezaevinde ziyaret etti.

Karaca ile CHPli kadn milletvekilleri Jale Nur Süllü, Suzan ahin, Gamze Tacer, Neslihan Hancolu ve Müzeyyen evkin, Cumhurbakanna hakaret suçundan tutuklanan Kaban kald Bakrköy Kadn Kapal Cezaevine geldi.

Burada Karaca ve beraberindeki kadn milletvekilleri Kabala görütü.

Görüme sonrasnda konuan Karaca, Kaba, partililer ve tüm kadnlar temsilen ziyaret ettiklerini belirterek, Kaban tutuklu yarglanmamas gerektiini söyledi.

Karaca, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu ile tüm partililer ve kendilerine ulaan kadnlarn selamlarn, Kabaa ilettiklerini kaydetti.

Sedef Kaban, kendilerine cezaevinde bir sorun yaamadn ve burada kadn dayanmasn gördüünü söylediini aktaran Karaca, Kaban, olunun 30 Ocaktaki doum gününü de kutladn dile getirdi.

Ana Sayfaya Git