Sefer görev emri sorgulama için vatandaş e-Devlet'e akın etti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Kahramanmaraş'ta yaptığı konuşmada “Sefer görev emri olanlar göreve hazır olsun, ama şu anda ihtiyaç yok” dedi. Bu açıklamadan sonra Vatandaşlar sefer görev emrini sorgulamak için e-Devlet akın etti. Yoğunluk nedeniyle sistem çöktü.

Haberler 25.02.2018 - 12:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

e-Devlet ile sefer görev emri sorgula! Vatandalarn skça kulland e-Devlet portalndan Personel Sefer Görev Emri Sorgulama panelinden sefer görev emrinizin olup olmadn kontrol edebilirsiniz. e-Devlete giri yapabilmek için T.C kimlik numaranzn yan sra e-Devlet ifrenizin de olmas gerekmektedir. Yaklak 3 haftadr e-Devlet üzerinden soyaaçlarn sorgulayabilen vatandalar, imdi de sefer görev emri sorgulama konusunda aratrmalara balad.

nallah hep beraber gideceiz. Sefer görev emri olanlar hazr olsunlar. u an ihtiyaç yok ama... Yeni bir diriliin arefesinde bulunuyoruz. Erefi mahlukata, insana hakettii deerle bakmayan hiç kimsenin bizim nezdimizde kymeti olamaz.

Eer bakalarnn yapt bu görüntüleri bir film sahnesi gibi seyredersek ayn eyin bamza gelmesi kaçnlmaz olur. Aylan bebekleri kurtarma çabasn sadece bizim askerlerimiz verdi dierleri sadece seyretti. stiklalimiz ve istikbalimiz adna verdiimiz ehitlerimize asla ölü olarak bakmyoruz. Devamnda onlar Rabbim doyuruyor. Dolaysyla onlar bizi izliyor onlar bizi takip ediyor. Diyorlar ya düüne gider gibi gidiyorlar.

Sefer görev emri nedir?

Bu emir kapsamnda askerliini yapan ve tezkeresini alan vatandalarn bir süre sonra oluan askeri ihtiyaç nedeniyle yeniden askere alnmas mümkün oluyor. Savunma Bakanl sava ve dier ihtiyaçlar halinde askere alnacak vatandalarn sefer görev emrinde, hangi birlie katlacaklarn da düzenli olarak bildiriyor.

Ana Sayfaya Git