Şehir felç oldu

10 dakika süren sağnak yağış, Diyarbakır'ı işte böyle felç etti. Bağlar, Yenişehir ve Sur'da alt yapı devre dışı kalınca, ev ve işyerleri sular altında kaldı. Özel bir hastane sular altında kalınca, hasta tahliyesi yapıldı.

Haberler 22.04.2018 - 00:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güne scak bir hava ile balayan Diyarbakrda yaam, akam saatlerinde 10 dakika süren sanak yala adeta felç oldu. Altyap yetersizlii bir kez daha, merkez Balar ve Yeniehir ilçesinde kendisini gösterdi. Cadde ve sokaklarda sel oluurken, yüzlerce ev ve iyerini su bast, araçlar yolda kald. Vatandalar ise ne yapacan ard. Özel Genesis Hastanesinde ise yamur sularnn hastaneyi basmas nedeniyle, hasta tahliyesinde bulunuldu.

GÜNE GÜNEL BR HAVAYLA BALANDI

K mevsiminde kar ya olmayan ve az miktarda yamur yaan Diyarbakr dün güne scak bir hava ile balad. Haftasonu olmas nedeniyle vatandalar park ve yeil alanlara akn edip, piknik yaparken, bir çok kii de al-veri için çarya çkmt. Ancak akam saatlerinde, birden hava kapand ve ani bir sanak ya balad.

SANAK YAI YAAMI FELç ETT

Ksa sürede iddetini artran ve 10 dakika süren yamur, adeta ehri felç etti. Yamur vatandalar hazrlksz yakalarken, Balar ve Yeniehir semtindeki altyap yetersizlii bir kez daha kendisini gösterdi. Cadde ve sokaklar adeta sular altnda kalp sel olutu. Yollarda biriken sular nedeniyle trafikte büyük aksamalar olurken, Balar ilçesinde su altnda kalan caddede vatandalarn imdadna bir kamyonet yetiti. Su altnda kalan caddede slanmak istemeyen vatandalar yolda duran kamyonetin kasasna binerek yamurun dinmesini bekledi.

YÜZLERCE EV VE YENR SULAR ALTINDA

Merkez Sur ilçesi ile Yeniehirin Ben-ü Sen mahallesi, Seyrantepe ve Balarn ara sokaklarnda oluan su taknlar nedeniyle yüzlerce ev ve iyerini su bast. Vatandalar, sular tahliye etmekte güçlük çekerken, DSK ekipleri ehrin bir çok bölgesine müdahele ederek, sularn tahliyesini salamaya çalt.

GENESS HASTANESN SU BASTI

Buarada, kentte etkili olan saanak sonucu merkez Kayapnar ilçesi Huzurevleri Mahallesi Seyrantepe mevkisinde bulunan özel Genesis hastanesinin baz servislerin bulunduu bodrum katna su doldu. Elektriklerin de kesilmesi sonucu özellikle yeni doan servisinde bulunan bebeklerin baka hastanelere nakledilmesi çalmas balatld. Hastaneye sevk edilen çok sayda 112 acil servis ekiplerince alnan hastalar, baka hastanelere sevk edildi.

Ana Sayfaya Git