Şehir Hastanelerinde Neler Oluyor?

HDP Diyarbakır Milletvekili Yiğitalp "Sağlık sektörü, şehir hastanelerinde kamu-özel ortaklığıyla küresel sermayeye veriliyor. Hastanelerin otoparkından yemekhanesine, morglarından kafeteryalarına kadar her yeri özelleştiriliyor ve taşerona veriliyor"

Haberler 15.12.2017 - 09:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Diyarbakr Milletvekili Sibel Yiitalp, Salk sektörü, ehir hastanelerinde kamu-özel ortaklyla küresel sermayeye veriliyor. Hastanelerin otoparkndan yemekhanesine, morglarndan kafeteryalarna kadar her yeri özelletiriliyor ve taerona veriliyor. dedi.

Yiitalp, Mecliste düzenledii basn toplantsnda, ehir hastanelerinin Salk Bakanl bütçesinde yer almadn belirterek, ehir hastanelerinin yapm ve iletim aamalarnda effaflk olmadn iddia etti.

ehir hastanelerinin kendilerine özel devasa bütçeleri bulunduunu, artnamelerinin effaf olmadn ve yapm maliyetlerindeki hangi döviz kurlarnn dikkate alnaca konularnn belirlenmediini anlatan Yiitalp, ehir hastaneleri hizmete girdiinde vatandalarn nasl bir fiyatlandrmayla kar karya kalacann bilinmediini kaydetti.

EHR HASTANELER

AK Parti iktidarnn, ehir hastaneleri kapsamnda yapt sözlemelerle kendisinden sonra gelecek hükümetlerin salk politikalarn da ipotek altna aldn öne süren Yiitalp, Salk sektörü ehir hastanelerinde kamu-özel ortaklyla küresel sermayeye veriliyor. Hastanelerin otoparkndan yemekhanesine, morglarndan kafeteryalarna kadar her yeri özelletiriliyor ve taerona veriliyor. diye konutu.

Hükümetin ehir hastanelerinde küresel firmalara yüzde 70 doluluk teminat verdiini iddia eden Yiitalp, unlar söyledi:

Sosyal devlet vatandann hasta olmamas için koruyucu salk hizmeti verir. Ancak bizdeki iktidar insanlarn hasta olmasn istiyor ki ehir hastanelerini iletecek irketlere yüzde 70 doluluk teminat veriyor. Hastanelerdeki yatak says yüzde 50 doluysa, kalan yüzde 20nin farkn devlet ödeyecek.

Yiitalp, ehir hastanesi uygulamasnn Kanada ve ngilterede denendiini ve iflas ettiini aktararak, bu uygulamann Türkiyede de verimli olmayacan savundu.

Ana Sayfaya Git