Şehirleri kana bulayacak bombacı tutuklandı

Adana’da 35 kilo bombayla yakalanan PKK’lı zanlı ile ona yardım ettiği öne sürülen 6 şüpheli tutuklandı.

Haberler 29.08.2020 - 00:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ele geçirilen bombayla 7 ayr eylem yaplaca örenildi.

PKK/KCK-PYD/YPG silahl terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin tespit ve deifre edilmesine yönelik olarak yaplan çalmalar kapsamnda, Adana Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ve stihbarat ube Müdürlüü ekipleri, Sarçam ilçesi çatalan Yolu Karaömerli Mahallesinde patlayc madde bulunduu ve üpheli bir erkek ahsn gömülü vaziyetteki malzemeyi çkartarak olay yerinden ayrld eklinde istihbari bilgiler alnmas sonras harekete geçti.

Yaplan takip çalmalar neticesinde, 15 Austos günü durumundan üphelenilen bir araç durduruldu ve içerisinde bulunan 2 erkek ahs etkisiz hale getirilerek yakaland. Yaplan aramalarda, aracn arka tarafnda bulunan siyah srt çantas içerisinden 2 paket halinde 17,5 kilo ve üpheli ahsn otostop yaparak araca bindii bölgede yol kenarnda topraa gömülü vaziyette 2 paket halinde 18 kilo 150 gram olmak üzere toplam 35 kilo 650 gram TNT-RDX karml toz halinde patlayc madde ele geçirildi. Yaplan analiz çalmalarnda kendisini Kobenili Kürt asll Haco olarak tantan ve üzerinde Haco Haco adna sahte Geçici Koruma Kimlik Belgesi bulunan örgüt mensubunun Bekir Kudak (23) isimli ahs olduu tespit edildi.

Bekir Kudak isimli örgüt mensubunun Yüreir ilçesi çamlbel Mahallesinde hücre evi olarak kullanmak üzere kiralad evde yaplan operasyonda örgüte ait; 8 bin 500 euro ve bin 900 lira para ile 1 altn kolye elde edildi. Devam eden çalmalarda, Bekir Kudak isimli örgüt mensubuna, Adanada bulunduu süre boyunca yardm ettii ve ibirlii içerisinde bulunduu tespit edilen 2 zanlnn, snrdan yasad yollarla geçiini ve kente geliini salayan 4ü Suriye uyruklu olmak üzere 5 zanlnn, Adanada ev kiralamasna araclk eden Suriye uyruklu 1 zanlnn olduu tespit edildi. Yaplan tespit sonucunda Adana, Mardin ve Batmanda yaplan operasyonlarda 8 zanl daha gözaltna alnd. Zanllar emniyete getirilerek sorguya alnd.

Zanl Bekir Kudakn 2013 ylnda meslek lisesinde okurken örgüte katld, ailesinin o dönem kayp bavurusunda bulunduu, örgütte bomba eitimi ald örenildi. Zanlnn Türkiyede büyük bir eylem yapmaya hazrland, bu nedenle bir hafta önce Adanaya kaçak yollardan geldii, ailesinin de haberinin olmad belirlendi. Zanldan ele geçen bombayla 7 farkl eylem yaplaca deerlendirildi.

Zanllar ifadesi alndktan sonra adliyeye sevk edildi. Zanllardan aralarnda bombacnn da olduu 7 ahs tutuklanrken 1 zanl adli kontrol tedbiriyle iki zanl ise savclktan tutuksuz yarglanmak üzere serbest kald.

Ana Sayfaya Git