Şehit annesi için ilk adım atıldı

Şekerden dolayı gözlerini kaybetti, gözlerinin tedavisi için çalışmaya giden oğlu ise PKK tarafından katledildi. “Oğlumun mezarını bile göremedim” diyen şehit annesi Taat Ay’ın sesini İl Sağlık Müdürlüğü duydu

Haberler 09.07.2021 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kulp ilçesine bal Tuzla Köyünde yaayan ehit annesi 55 yandaki Taat Ay, eker ve tansiyon hastal nedeniyle 5 yl önce iki gözünü kaybetti. Olu Ahmet Ay da, annesinin gözlerinin tedavisi için okulu brakp, çalmaya balamt. Ancak, 2019da odun toplama iinde çalrken terör örgütü PKKnn bombal saldrsnda daylar ve kuzenleriyle birlikte ehit dütü. Anne Taat Ay, tedavisi için çalrken, PKKl teröristlerin saldrsnda kaybettii olu Ahmetin mezarn görmek için tedavisinin yaplmasn SABAH araclyla duyurdu.

KONTROLLER YAPILACAK

Hemen harekete geçen Diyarbakr Salk l Müdürlüü, Taat anne için ilk adm att. l Salk Müdürü Dr. Cihan Tekin, Haberi SABAH gazetesinde gördükten sonra, ilgili birimlerimiz çalma balatt. ehit annemizin ei ile görütük. Müdürlüümüz muayene ve tedavisiyle ilgili her türlü destei vermeye hazr. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde ehit annemizin muayene ve tetkikleri Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinde yaplacak. Gözlerine yeniden kavumas ve olunun mezarn görme istei için hekim arkadalarmz ellerinden geleni yapacak dedi. Taat Ay ise Önceki gün Salk Müdürlüünden eim Kutbettin Ay aradlar. çok mutlu olduk. Beni için çok büyük bir umut. Yaplacak kontroller sonras yeniden görmeyi umut ediyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git