Şehit Astsubay Topuz son yolculuğuna uğurlandı

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye'nin kuzeyinde çıkan çatışmalarda şehit olan Kıdemli Astsubay Başçavuş Halit Topuz, Bitlis'in Ahlat ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Haberler 27.11.2016 - 12:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ehit Topuzun Türk bayrana sarl naa, kortejle ilçedeki Ulu Cami önüne getirildi. çok sayda vatandan katld kortejde Türk bayraklaryla tekbir getirilerek Kahrolsun PKK sloganlar atld.

ehit Topuzun tabuta sarlan yaknlarn vatandalar ve askeri yetkililer teselli etti. ehidin polis olan aabeyi Haluk Topuz da kardeinin bordo beresini takarak silah arkadalarna sarld.

Tören alannda ehidin tabutunun üzerine bordo beresi ve yanna ise 4 mermi brakld.

EHT TOPUZ BTLS ALATTI

Öle namazn müteakip l Müftü Vekili Ramazan çiftçinin cenaze namazn kldrmasnn ardndan dualar edildi.

Törende konuan Bitlis Valisi Ahmet çnar, vatan, millet, Allah yolundaki dava, namus, eref ve her eye sahip çkp o yolda cann verdii için Cenab- Allahn ehitleri en yüksek mertebeye çkardn söyledi.

ehidin ailesine sabr dileyen çnar, unlar kaydetti:

Allah kahraman ordumuzu, polisimizi, korucumuzu, bu yolda vatan için mücadele eden bütün insanlarmz korusun. Bir Haçl Seferi balatlm durumda. Bütün slam alemi sefil olmu durumda. Bütün egemen dediimiz zalimler, slam alemine saldrm durumda. Bütün ehitlerimiz ehadet için cann ortaya koymu. Kahraman arkadalarmz emin olun ki sadece Türkiye için mücadele etmiyorlar. Bütün slam alemi ve dünyann bütün mazlum ve Müslüman olmayan alemi için de mücadele ediyorlar. Bu çok büyük bir dava. Bu çok büyük bir mücadele. Önümüzdeki yllar Allahn izniyle bizim, Müslümanlarn yl olacak. Biz çok güçlüyüz ve çok daha güçleniyoruz.

ehit Topuzun naa, törenin ardndan Abdurrahman Gazi ehitliinde defnedildi.

Törene ehidin babas Yusuf Topuz, kardei Haluk Topuz, l Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Ahlat Kaymakam Bülent Tekbykolu, Ahlat Belediye Bakan Mümtaz çoban, Jandarma Bölge Komutan Tugeneral Fuat Güney, kurum amirleri, ehidin yaknlar ve çok sayda vatanda katld.

Ana Sayfaya Git