Şehit Ateşi Adıyaman'a

PKK'lıların saldırısında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Cevdet Canördek'in (26) acı haberi Adıyaman'daki yakınlarını yasa boğdu. Türk savaş uçaklarının önceki günkü bombardımanında Mergesor nahiyesine yakın Hakurk Dağı'nda dumanlar yükseldiği görüldü

Haberler 26.06.2018 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bitlis krsalnda PKKllarn saldrsnda ehit olan Jandarma Uzman çavu Cevdet Canördekin (26) ac haberi Adyamandaki yaknlarn yasa bodu. Türk Silahl Kuvvetlerinin Kuzey Irakta PKK hedeflerine yönelik hava saldrlar devam ediyor. Türk sava uçaklarnn önceki gün düzenledii bombardmanda Mergesor nahiyesine yakn Hakurk Danda dumanlar yükseldi.

EHT EDLD

Hanm ve Mehmet Canördek çiftinin 2si kz 6 çocuundan 3üncüsü olan ve 1 yldr uzman çavu olarak görev yapan Cevdet Canördek, Bitlisin Aayolak köyü krsalnda yaplan operasyonda teröristlerin saldrsnda ehit oldu. 2 askerin de yaraland saldrda ehit olan uzman çavu Canördekin ac haberi, öleden sonra askeri yetkililer tarafndan Kayaönü Mahallesindeki ailesine iletildi.

BABA OCAI

Ald ac haberle annesi ve yaknlarnn sinir krizi geçirdii ehidin evine Türk bayra asld. Yaknlar ve komular da ac haberi duyunca Canördek ailesinin evine gelerek taziyelerini iletmeye balad. ehadeti ile yaknlarn yasa boan Uzman çavu Cevdet Canördek, bugün düzenlenenecek törenle son yolculuuna uurlanacak.

HAVA HAREKATI

Erbil ilinin Mergesor nahiyesine bal Bermize köyü snrlar içerisinde kalan Hakurk Da tepeleri ve etekleri, Türk sava uçaklar tarafndan vuruldu. AA ekibinin çektii görüntülerde, bombardmann yapld yerlerde dumanlar yükseldii görüldü.

Öte yandan Bermize köyü sakinleri, Türk askerinin bölgedeki varl nedeniyle terör örgütü PKK militanlarnn eskisi gibi köylerine gelemediini ve bölgede hareket edemediini söyledi.

Köylüler, Türk askerinin bölgedeki varln ve üslerini güçlendirdiini ve stratejik tepelere yerletiini ifade etti. Türk askerinin belirledii krmz hatt geçmeye çalan PKKl teröristler, sava uçaklar ve silahl insansz hava araçlar (SHA) tarafndan etkisiz hale getiriliyor.

AA GÖRÜNTÜLED

Bu arada Mergesor Kaymakam Gafur Ahmet Malleswari, AA muhabirine yapt açklamada, PKKllar, baz köylerin yaknlarna mevziler kurmutu. Bölge halk, Kürdistan bölgesel hükümetine bavurarak, PKKllarn köylerinden çkarlmasn istemiti. çünkü PKKllarn varl nedeniyle yerel halk, köylerine dönemiyor. dedi.

Sidekan nahiyesindeki yetkililerden hsan çelebi ise Sidekan nahiyesine bal 115 köyü igal eden PKK, bölgemizde hayatn normallemesine engel oluyor. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git