Şehit ateşi Ergani’ye düştü

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, Tuğtepe Karakolu'na İran tarafından açılan ateş sonucu şehit olan Sözleşmeli Piyade Onbaşı Recep Durak (21), Diyarbakır'ın Ergani ilçesine bağlı kırsal Gözakaya Mahallesi'nde düzenlenen törenle toprağa verildi.

Haberler 25.06.2020 - 09:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkarinin Yüksekova ilçesinde, Tutepe Karakoluna ran tarafndan açlan ate sonucu Diyarbakrl Piyade Sözlemeli Onba Recep Durak (21) ehit oldu. Durakn cenazesi gözyalar içerisinde dün Ergani ilçesine bal Gözekaya köyünde topraa verildi.

Hakkarinin Yüksekova ilçesi Tutepe Karakolunda, keif ve gözetleme faaliyeti srasnda, ran tarafndan açlan taciz atei sonucu yaralanan 2 askerden Diyarbakrl Piyade Sözlemeli Onba Recep Durak, sevk edildii hastanede kurtarlamayarak, ehit oldu.

ehit Durakn, Elazn Maden ilçesindeki ailesine, gece saatlerinde ac haber verildi. Gezin doumlu olan Recep Durakn bekar olduu, babasnn bir süre önce yaamn yitirdii örenildi.

EHT NAAI BABA EVNDE

Hakkari Da ve Komando Tugay Komutanlnda gerçekletirilen törenin ardndan uçakla Diyarbakr Havalimanna getirilen ehidin, Türk bayrana sarl cenazesi, buradan cenaze aracna nakledildi.

Ardndan ehidin naa, araçla Maden ilçesindeki baba evine getirilerek, helallik alnd. Elaz Müftüsü Selami Aydn tarafndan Kuran- Kerim okundu, dualar edildi. Helallik alnmas esnasnda ehidin annesi Nezahat Durak ile kardeleri ve yaknlar tabuta sarlarak gözya döktü.

ÖNCE MADEN SONRA ERGAN

Daha sonra okunan dualar eliinde, ehidin naa, bu kez araçla memleketi Diyarbakrn Ergani ilçesine bal Gözekaya köyüne getirildi. ehit Recep Durak için, burada tören düzenlendi.

Törene Milli Savunma Bakan Yardmcs Alparslan Kavaklolu, Diyarbakr Valisi Münir Karalolu, Elaz Valisi Erkaya Yrk, Ergani Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Abdülselam Öztürk, kamu kurum ve kurulularnn temsilcileri ile ehidin yaknlar katld. Anne Nezihe Durak ile teyze Fatma Otçu, ehidin tabutun banda atlar yakt. Sözlemeli Piyade Onba Recep Durakn naa, klnan cenaze namaznn ardndan köy mezarlnda topraa verildi.

Ana Sayfaya Git