Şehit işçi askere gidecekti!

Hakkari'nin Derecik ilçesinde yol çalışmasında PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan 19 yaşındaki Selim Gündüz'ün ailesi, Türk bayrağıyla donattıkları evlerinde taziyeleri kabul ediyor

Haberler 06.11.2020 - 10:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gündüzün yakn Tuba Gündüz Allah kabul etmesin inallah. Günahszd, ne istediler ondan. 10 gün sonra askere gidecekti

Hakkarinin Derecik ilçesinde, yol çalmas yaparken terör örgütü PKKnn saldrsnda ehit olan içilerden 19 yandaki Selim Gündüzün 10 gün sonra askere gitmek için hazrlk yapt belirtildi.

Bölgede yllardr gerçekletirdii kanl saldrlarla insanlarn yaam hakkn elinden alan terör örgütü PKK, binlerce kadn dul, babay evlatsz, çocuklar da öksüz ve yetim brakarak büyük aclar yaamalarna neden oldu.

Son olarak Derecik ilçesinde Irak snrna yakn iki üs bölgesi arasnda yol çalmas yapan i makinesine füze ve uzun namlulu silahlarla saldran PKKl teröristler, içiler Selim Gündüz, Zeki Ölmez ve Mehmet Reat Keskini ehit etti.

çilerden Gündüzün (19) Yüksekova ilçesine bal Kaml köyü Kilimli mezrasndaki evine Türk bayra asld. Gündüzün ailesi sosyal mesafe kuralna uyarak taziyeleri kabul ediyor.

lçede bir süre eczanede, daha sonra da yol yapm iinde çalmaya balad belirtilen Gündüzün 10 gün sonra askere gitmek için hazrlk yapt ifade edildi.

ASKERE GTMEYE HAZIRLANIYORDU

Gündüzün yakn Abidin Gündüz, önceki akam saatlerinde olayla ilgili bilgi aldklarn ve emdinliye gittiklerini söyledi.

Burada saldrya urayan içilerin ehit olduklarn örendiklerini anlatan Gündüz, Büyük ac yaadk. Allah kabul etmesin. Evimizde yas var, çok üzgünüz. dedi.

ehit içinin yaknlarndan Tuba Gündüz de Selimin ekmek paras için söz konusu bölgede yol yapm iinde çaltn dile getirdi.

Askere gitmek için hazrlk yaptn aktaran Gündüz, unlar kaydetti:

Ailemizin en neelisi oydu. çok iyi niyetli, mükemmel bir insand. Köydeki herkes büyük üzüntü yayor. Allah kabul etmesin inallah. Günahszd, ne istediler ondan. 10 gün sonra askere gidecekti. Dier ailelerin de ba sa olsun, Allah sabr versin. çok ac bir durum. Bu kabul edilecek bir ey deil.

Ana Sayfaya Git