Şehit Korgeneral Erbaş'ın ablası Vatan sağ olsun

Bitlis'in Tatvan ilçesinde kaza kırıma uğrayan askeri helikopterde şehit düşen 11 askerden Korgeneral Osman Erbaş'ın memleketi Yozgat'a ateş düştü. Şehidin ablası Hüsniye Korana, "Vatanı için çalıştı. Tek erkek kardeşimizdi. Vatan sağ olsun. Allah düşmanlarımıza fırsat vermesin" dedi.

Haberler 06.03.2021 - 08:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elaz 8inci Kolordu Komutan Korgeneral Osman Erba, Bitlisin Tatvan ilçesinde kaza krma urayan helikopterde 10 silah arkada birlikte ehit dütü. ehit Erban ac haberi memleketi Yozgata ulat. Erban yaknlar, ac haberle büyük üzüntü yaad. Yerköy ilçesine bal Saray köyünde yaayan ehit Osman Erban ablas Hüsniye Korana, Yavrum 17 yanda köyden ayrld. Vatan için çalt. Ne tatil bildi ne izin. Gecesini gündüzüne katt. Tek erkek kardeimizdi. Ana baba hasretiyle yand. Vatan sa olsun. Allah dümanlarmza frsat vermesin dedi.

çOK ÜZGÜNÜZ

Köy muhtar Mustafa Kurt, ehit Erban en son annesi Cemile Erban cenazesi için 10 ay önce köye geldiini belirterek, çocukluumuz beraber geçti, ilkokulda ayn snftaydk. Askeri okulu kazandktan sonra Yozgattan ayrld. Ama irtibat hiç kesmedi. Sürekli konuuyorduk. Biz onun Genelkurmay Bakan olmasn bekliyorduk, ehit oldu çok üzgünüz diye konutu.

ehit Erban doduu 2 katl tarihi evi gösteren muhtar Kurt, çocukluumuz buralarda geçti, Osman Paa, ilkokulu köyde, ortaokulu da Yozgat merkezde okuduktan sonra askeri okula gitti. 2007 ylnda babasn, 10 ay önce de annesini kaybetmiti diye konutu.

Ana Sayfaya Git