'Şehit olursam babamın yanına gömün'

Bitlis'in Tatvan ilçesinde kaza kırıma uğrayan askeri helikopterde şehit olan Uzman Çavuş Tolga Demirci'nin, ailesine, şehit olması halinde babasının Kayseri'deki mezarının yanına defnedilmeyi vasiyet ettiği ortaya çıktı.

Haberler 06.03.2021 - 08:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bitlisin Tatvan ilçesinde, dün Kara Kuvvetleri Komutanlna ait Cougar tipi askeri helikopterin kaza krma uramas sonucu Elaz 8inci Kolordu Komutan Korgeneral Osman Erban da aralarnda bulunduu 11 asker ehit oldu. ehitlerden Piyade Uzman çavu Tolga Demircinin zmirin Gaziemir ilçesi Dokuz Eylül Mahallesinde yaayan ailesinin evi ve bulunduu sokak Türk bayraklar ile donatld. Bekar olan ehidin yaknlar ac haber ile ykld.

ehidin annesi ve kz kardei, cenaze için memleketleri Kayseriye giderken, ailenin komusu Hüseyin Akyüz, ehidimiz, aslen Kayseriliydi ama burada annesi ve kz kardeiyle yayordu. 2 yldr bu apartmanda oturuyorlard. Esas görev yeri zmir ancak Bingöle geçici görevle gitmiti. En son 3- 4 gün önce geldiinde görütüümüzde, Göreve gidiyorum Hüseyin amca dedi. Ben de Olum güle güle git, güle güle gel dedim. Ara ara böyle görevlere gittii olurdu. Babas çok önceden vefat etmi. ehidimiz, çok candan bir insand. Kimseyi krmazd. ehadet haberini aldmzda ykldk. Ailesine, ehit olursam beni babamn yanna gömün diye vasiyet etmi. Onlar da oraya gittiler dedi.

Emine Yaver de çok üzüldük, ac haberi alnca beynimizden vurulmua döndük. Söylenecek bir ey yok, vatan sa olsun diye konutu.

Solmaz Gökçen ise ehidi en son 2 gün önce gördüünü ifade ederek, ehadet haberini örenince ok olduk. Olum da asker olduu için çok etkilendim, kötü oldum dedi.

Ana Sayfaya Git