Şehit polis Fethi Sekin son yolculuğuna uğurlandı

İZMİR Adliyesi önünde teröristlerin saldırısını önlemek isterken girdiği çatışmada şehit olan polis memuru Fethi Sekin'in dün akşam Elazığ'a gelen cenazesi bugün sabah saatlerinde kent merkezindeki babaevi önüne getirildi. Şehit için evin önünde helallik alındı.

Haberler 08.01.2017 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sabah saat 11.00da Frat Üniversitesi Hastanesi Morgundan alnan ehit polis memuru Fethi Sekinin cenazesi, Olgunlar Mahallesi Atatürk Caddesi üzerindeki babaevine getirilerek helallik alnd. ehit polis Sekinin cenazesinin getirilii srasnda tabuta dokunan yaknlar sinir krizleri geçirdi. ehidin kz kardei gözyalar arasnda, Annemin 3 yiidi daha var diyerek at yakarken, burada okunan dualarn ardndan cenaze, karayolu ile topraa verilmek üzere Baskil lçesine götürüldü.

Burada ölen namazn müteakip klnacak cenaze namazndan sonra ehit polis Fethi Sekinin cenazesi, Doanck Köyünde iki ay önce ölen annesinin yannda açlan mezara defnedilecek. Bu arada ehidin babas Mehmet Zeki Sekinin olaydan bir gün önce böbrek ameliyat olduu ve tedavi için halen hastanede yatt örenildi.

ANNESN YANINA DEFNEDLD

Sekinin cenazesi, uzun araç konvoyu ile Baskil lçesine getirildi. Burada ilçe belediyesi önünde cenaze töreni yapld. Törene Orman ve Su leri Bakan Veysel Erolu, AK Parti Genel Bakan Yardmcs Cevdet Ylmaz, AK Parti Elaz Milletvekilleri Tahir Öztürk, Ejder Açkkap, Metin Bulut, Ömer Serdar, CHP stanbul Milletvekili Ali Özcan, Elaz Valisi Murat Zorluolu, Belediye Bakan Mücahit Yanlmaz, 8inci Kolordu Komutan Korgeneral Ylmaz Uyar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluu temsilcileri, emniyet ve askeri erkan ile binlerce vatanda katld.

lçe merkezinde, ehidin cenazesinin geçtii güzergahlarda sk güvenlik önlemleri alnrken, binalara ve evler ile iyerlerine Türk bayraklar ve ehit Polis Sekinin fotoraflar asld görüldü.

SEN BASKLN GURURU, TÜRKYENN KAHRAMANISIN

ehit polis Sekinin cenazesinin bulunduu tabutun etrafnda toplanan ailesi ve yaknlar, tabutu öperek, Sen Baskilin gururusun, Türkiyenin kahramansn. Alamyoruz, dimdik duruyoruz dedi. ehit polis Sekinin 15 yandaki kz Dila, banda polis beresi ile babasnn tabutunun bandan ayrlmad.

YAKINLARI POLSLE BRLKTE TABUTU OMUZDA TAIDI

Ayn meydanda daha sonra Elaz Müftüsü Peyami Güngör, cenaze namaz kldrd. Klnan namazn ardndan tören mangasyla birlikte ehidin yaknlaryla birlikte ehidin tabutu omuzlara alnarak, cenaze aracna kadar tand. Yüzlerce araçtan oluan konvoy eliinde, Baskile 3 kilometre mesafede bulunan Doanck Köyüne getirilen ehit polis Sekinin cenazesi, buradaki köy mezarlnda gözyalar arasnda topraa verildi. ehit Sekin, 2 ay önce kanser tedavisi görürken hayatn kaybeden annesinin yannda kazlan mezara defnedildi. Ardndan polis tören mangas 3 kez sayg at yapt.

Ana Sayfaya Git