Şehit Safitürk'ün hayalini gerçekleştirmek için Mardin'deler

Geçen yıl şehit olan Derik Kaymakamı Safitürk'ün hayalinden yola çıkılarak hazırlanan proje kapsamında Trabzon'dan bir heyet, Mardin'e geldi.

Haberler 24.05.2017 - 08:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Derik ilçesinde ehit olan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürkün hayalinin gerçekletirilmesi amacyla balatlan proje kapsamnda Trabzondan bir heyet, Mardine geldi.

çileri Bakanlnca Derik Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilen ve 10 Kasm 2016da makam odasnda PKKl teröristlerce el yapm patlayc ile düzenlenen saldrda ehit düen Kaymakam Safitürkün hayalinin gerçee dönümesi için çileri Bakan Süleyman Soylunun talimatyla balatlan proje kapsamnda kente gelen yaklak 100 kiilik grup, Kzltepe Cumhuriyet Meydannda yöresel halk oyunlar ekibinin gösterisiyle karland.

Trabzondan gelen gruptaki halk oyunlar ekibi de horon gösterisi sundu.

Proje sorumlusu ve Trabzon Artvinliler Dernei Bakan Ahmet Külekçi, Mardin ve Trabzon arasndaki kardelik köprüsünün en güzel günlerini yaadklarn belirtti.

- Karadeniz ve Güneydou birlesin

çok mutlu ve gururlu olduunu kaydeden Külekçi, öyle konutu:

Trabzon halk oyunlar ekibi ile Kzltepe halk oyunlar ekibi çok güzel bir kardelik meydana getirdi. Mardinliler bizi çok güzel ekilde karladlar. Kardeliimizin pekimesi adna çok güzel bir adm attk. nallah bunun devam da gelecek. Hepimiz bar, kardelik, huzur ve dostluk istiyoruz. Bunu baardmz zaman göreceksiniz buradaki birçok sorun çözülmü olacak. Birbirimizi tanma ve anlama anlamnda güzel admlar atlyor. Mardindeki insanlar Trabzona, Trabzondakiler Mardine gelsin. Karadeniz ve Güneydou birlesin. Bu kardeliimiz bütün sorunlar çözecektir.

Külekçi, Mardin ve Trabzonun kardeliinin pekimesinde en büyük emek ehit Kaymakam Safitürkündür. imdi burada onun hayalini gerçekletiriyoruz. Onun hayalini gerçekletirmek bize de nasip oldu. Onun hatrasnda Mardine ve ülkemize sahip çkacaz. diye konutu.

Kzltepe Trabzonspor Taraftarlar Dernei Bakan brahim Aydn da ehit Safitürkün hayalinin gerçekletirilmesinden dolay çok mutlu olduunu dile getirdi.

Projenin ikinci ayan gerçekletirdiklerini kaydeden Aydn, Trabzon ile Mardin kaynamas müthi oldu. nallah bunun devamn da getireceiz. nsanlar arasnda herhangi bir sorun olmadn bugün burada görüyoruz. nsanlarmz birbirine dokundukça daha farkl eyler ortaya çkacak. Bölgeye huzurun gelmesi en büyük çözümdür. ifadelerini kulland.

Trabzondan gelen grup, 25 Maysta ehit Kaymakam Safitürkün ansna Derik ilçesini ziyaret ederek, anma etkinliine katlacak.

ehit Kaymakam Safitürkün, Kzltepe Trabzonsporlular Derneini ziyareti srasnda an defterine, hayalinin bir grup örenciyi Mardinden Trabzona getirerek maç izlettirmek olduundan yola çklan proje kapsamnda, Derik, Kzltepe, Nusaybin, Artuklu ve Yeilli ilçelerinden 13-18 ya aras 65i kz 140 örenci ile 12 öretmenin yer ald kafile, 28 Nisanda Trabzona gitmiti.

Ana Sayfaya Git