Şehit Uzman Çavuş Çetin törenle uğurlandı

Bingöl sınırında önceki gün çıkan ve bir askerin de yaralandığı çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Rıstam Çetin için Elazığ Havalimanında uğurlama töreni düzenlendi.

Haberler 28.06.2017 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elaz Havalimannda düzenlenen ehit uurlama törenine Vali vekili Mustafa Gül, Belediye Bakan Mücahit Yanlmaz, 8inci Kolordu Komutan Korgeneral Ylmaz Uyar, AK Parti Milletvekili Ejder Açkkap, stanbuldan gelen ehidin ei Aysel ve kz 2 yandaki Asmin çetin, askeri ve mülki erkan katld. ehit cenazesinin katafalka konulmas ile balayan törende ehidin ei Aysel çetin ayakta durmakta güçlük çekince, kendisine kadn subaylar destek oldu. Vali Vekili Mustafa Gül, törende yapt konumada aileye basal dileklerini ileterek, ehitlere ölü demeyin. Kuran Kerimde de belirtildii gibi bunlar ölü deiller. Ben acl ailemize basal diliyorum, milletimizin vatanmzn ba saolsun dedi.

CENAZE TÖREN DÜZENLEND

Elaz Müftüsü Yusuf Sarkayann yapm olduu duann ardndan ehit cenazesi askeri uçaa alnd. Bu srada yanndakilerin yardmyla uçaa binmeye çalan ehidin ei Aysel çetin, Bu nasl bayram? Ben onu çok seviyordum diye feryat ederek gözyalar döktü.

Mardinin Dargeçit lçesi nüfusuna kaytl olan ehit Uzman çavu Rstam çetinin anne ve babasnn yllar önce hayatn kaybettii ve ei Aysel ile 2 yandaki kz Asmin çetin ile birlikte stanbulda yaad için cenazesinin de stanbulda topraa verilecei belirtildi.

Ana Sayfaya Git