Şehit veteriner uzman onbaşı, törenle memleketine uğurlandı

Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen 'Pençe- Yıldırım Harekatı'nda, 1876 rakımlı Tepe Bölgesi'ne gerçekleştirilen güdümlü füze saldırısında şehit olan Veteriner Uzman Onbaşı Hüsamettin Gökçe'nin (22) cenazesi, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen törenin ardından memleketi Amasya'ya toprağa verildi.

Haberler 30.04.2021 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Irakn kuzeyinde yürütülen Pençe-Yldrm Harekatnda 1876 rakml Tepe Bölgesinde keif, gözetleme ve arama faaliyetleri srasnda PKKl teröristlerin güdümlü füze saldrsnda ehit olan Veteriner Uzman Onba Hüsamettin Gökçe için Hakkari Da ve Komando Tugay Komutanlnda tören düzenlendi.

CENAZE TÖREN YAPILDI

Törene Hakkari Valisi ve Belediye Bakan Vekili dris Akbyk, Da ve Komanda Tugay Komutan Tugeneral Hasan Paçal, Cumhuriyet Basavcs smet çnar, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Paki, l Jandarma Komutan Tugeneral Ahmet Kavukçu, l Emniyet Müdürü Salavat Pnar, l Bakan Abdulmuttalip Özbek, MHP Hakkari l Bakan Fatih Özbek, kurum amirleri, polisler ve ehidin silah arkadalar katld.

ehit Veteriner Uzman Onba Gökçenin Türk bayrana sarl cenazesinin tören alanna getirilmesinin ardndan 1 dakikalk sayg duruunda bulunuldu. Öz geçmii okunan ehit Gökçe için daha sonra dua edildi. Duann ardndan ehit askerin naa, silah arkadalarnn omuzlarnda cenaze aracna konuldu.

CENAZE AMASYADA

Gökçenin cenazesi, Hakkari Da ve Komando Tugaynda düzenlenen törenin ardndan askeri uçakla memleketi Amasyaya götürüldü. ehidin cenazesini, babas Cemalettin ve annesi Semra Gökçe, kardeleri, nianls layda Savun, ailesi ile yaknlarnn yan sra Amasya Valisi Mustafa Masatl, askeri erkan ve çok sayda vatanda karlad. Güçlükle ayakta duran ehidin ailesini, yaknlar teselli etmeye çalt. ehidin Türk bayrana sarl tabutu helallik için Haclar Mahallesindeki baba ocana götürülerek helallik alnd. Cenaze raha sonra gözyalar arasnda topraa verildi.

Ana Sayfaya Git