Şehit yakınlarına istihdam düzenlemesi

Terör eyleminin ortaya çıkarılması, etkilerinin azaltılması veya bertaraf edilmesinin sağlanmasında yardımcı olan ve bu yüzden yaşamını yitiren ya da yaralananların anne, babalarının da istihdam hakkından faydalanabileceğini öngören düzenleme ilgili yönetmeliğe eklendi.

Haberler 24.12.2016 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kamuoyunda Torba Kanun olarak bilinen 6704 sayl Kanunla ehit anne babalarna da istihdam imkan getirilmi, istihdamda 45 ya art, hak sahipleri arasnda bu yan altnda kimsenin bulunmamasna bal olarak kaldrlmt.

Terörle Mücadele Kanunu Kapsamnda Kamu Kurum ve Kurulularnda stihdam Edilecekler Hakknda Yönetmelikte Deiiklik Yaplmasna Dair Yönetmelik Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe girdi. Yaplan deiikliklerle yönetmelik kanundaki düzenlemelere uygun hale getirildi.

STHDAM MKANI

Buna göre, terör eyleminin ortaya çkarlmas, etkilerinin azaltlmas veya bertaraf edilmesinin salanmasnda yardmc ve faydal olanlar bu faaliyetlerinden dolay vazife malulü saylanlar ile terör eylemi nedeniyle engelli hale gelenlerin kendisi veya e veya çocuklarndan birisi, ei ya da çocuu yoksa kendisi veya kardelerinin yan sra anne ve babasndan biri de istihdam edilebilecek.

Ayn düzenleme Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumuna ait fabrika, iletme, müessese veya bal ortaklklarnda görevli olanlardan patlayc maddelerin üretimi, incelenmesi, muhafazas, nakli, imha edilmesi ve zararsz hale getirilmesi srasnda oluacak patlamalardan dolay hayatn kaybedenlerin e veya çocuklarndan birisi, ei veya çocuu yoksa anne, babas veya kardelerinden birisi için de geçerli olacak.

stihdam hakkn kullanacak 45 yandan küçük kimsenin bulunmamas durumunda ya art aranmakszn e veya çocuklardan birisi ile anne, baba veya kardelerden birisi bu hakk kullanabilecek.

Ana Sayfaya Git