Şehit yüzbaşıya son görev!

Suriye’nin Halep kentine bağlı Azez bölgesinde PKK/YPG'lilerin açtığı ateş sonucu şehit olan Deniz Yüzbaşı Celaleddin Özdemir'in (35) cenazesi, Ankara'da kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Haberler 06.05.2019 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ehit Yüzba Özdemir, Ankarada son yolculuuna uurland

Zeytin Dal Harektyla terör örgütlerinden arndrlan Azez bölgesinde, önceki gün PKK/YPGlilerin Tel Rfat bölgesinden açtklar ate sonucu Özel Kuvvetler Komutanlnda görevli Deniz Yüzba Celaleddin Özdemir ehit oldu, Binba Stk Doruer ise yaraland. ehit Özdemirin cenazesi, bugün Gaziantepte düzenlenen törenin ardndan Ankaraya getirildi. ehidin cenazesi, ailesinin evine götürülüp, helallik alnd.

DEVLET ERKANI TÖRENDE

ehit Özdemir için daha sonra Ahmet Hamdi Akseki Camiinde cenaze töreni düzenlendi. Törene Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktay, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli, Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, çileri Bakan Süleyman Soylu, çevre ve ehircilik Bakan Murat Kurum, Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Güler, kuvvet komutanlar, BBP Genel Bakan Mustafa Destici, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Ankara Valisi Valip ahin, Ankara Büyükehir Belediye Bakan Mansur Yava ile çok sayda kii katld.

BABA HASTANEDE TEDAVYE ALINDI

Olunun ac haberine aldktan sonra rahatszlanan ve hastanede tedaviye alnan ehidin babas Yaar Özedemir, cenazeye katlamad.

ehidin annesi Kezban Özdemir, salk görevlileri eliinde tekerlekli sandalye ile törende yer ald.

ehidin ei Hande Özdemir ile dier yaknlar da güçlükle ayakta durdu. ehidin 2 yandaki kz Eylül de törene getirilmedi.

OLUM NEREYE GDYORSUN?

ehidin annesi Kezban Özdemir, tören alanna girite kendisine taziyide bulunan Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktayn yakasndaki olunun fotorafnn severek, Olum, kuzum, yavrum, Celaleddinim nereye gidiyorsun, nereye gidiyorsun fidanm? diyerek gözya döktü.

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu da tören alanna girite ehidin ei, annesi ve dier yaknlaryla tokalaarak, basal diledi. ehit Yüzba Celaleddin Özdemirin cenazesi, öle namaz ardndan klnan cenaze namazndan sonra top arabasna konularak topraa verilmek üzere Cebeci Askeri Mezarlna götürüldü. Özdemirin cenazesi, burada gözyalar arasnda defnedildi.

Ana Sayfaya Git