Şehitler unutulmadı

Türk Polis Teşkilatının 172. kuruluş yıl dönümü dolaysıyla Diyarbakır'da şehitlerin kabirleri ziyaret edildi, Mardin ve Elazığ'da da şehitler için mevlit okutuldu.

Haberler 08.04.2017 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Polis Tekilatnn 172. kurulu yl dönümü dolaysyla Diyarbakrda ehitlerin kabirleri ziyaret edildi, Mardin ve Elazda da ehitler için mevlit okutuldu.

Diyarbakrda Türk Polis Tekilatnn kuruluunun 172. yl dönümü dolaysyla merkez Balar ve Sur ilçesindeki Yeniköy ve Mardinkap mezarlna gelen l Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, beraberinde emniyet müdür yardmclar ve polislerle terör saldrlarnda ehit olan polis ve bekçilerin kabirlerini ziyaret ederek, dua etti.

Aslan, mezarlara karanfil brakt, ehitlerin yaknlarna basal ve sabr dileyerek sorunlarn dinledi. Bir ehit yakn Aslana Allah hakkmz bu dünyada ve öteki dünyada brakmasn. dedi.

- Mardin

Mardinin Nusaybin ilçesinde tarihi Zeynel Abidin Camisinde lçe Müftüsü rfan Açk ve din görevlileri tarafndan mevlit okutuldu. Mevlitte ehitler 2 bin kiilik helva datld.

Vatandalara helva ikram eden lçe Emniyet Müdürü Abdurrahim Zengin, tüm ehitler için mevlit okutulduunu söyledi.

Mevlitte Garnizon Komutan Yarbay Bar Konak ve AK Parti lçe Bakan Mehmet Latif Özel, kamu kurum ve kurulu yöneticileri ile vatandalar bulundu.

Midyat lçe Emniyet Müdürlüünce de ehitler için Hac Hasan Gündüz Camisinde mevlit verildi. Mevlide, Midyat Kaymakam Hüseyin Tekin, lçe Emniyet Müdürü Temel Salman, lçe Jandarma Komutan Yüzba brahim Halil çiftçi, polis memurlar ve çok sayda vatanda katld.

Okunan mevlidin ardndan ehitler için dua edildi. Polisler tarafndan camide bulunan vatandalara gül suyu ve tatl ikram edildi.

- Elaz

Elazn Keban ilçesinde lçe Emniyet Müdürlüünce organize edilen program kapsamnda ehitler için tarihi Yusuf Ziya Paa Camisinde mevlit okutuldu.

Keban Müftü Vekili Serkan Cihangir, mevlit öncesinde yapt açklamada, ehitlik mertebesinin önemini ayet ve hadislerden örnekler vererek anlatt.

Mevlidi erif ve ilahilerin ardndan, Cihangir ve Yusuf Ziya Paa Camisi mam Mehmet Özdemir tarafndan hatim duas okundu. lçe Emniyet Müdürlüünce de vatandalara gül suyu ve çikolata ikram edildi.

Programda, lçe Emniyet Müdürü Cihan Yeil, emniyet personeli ve vatandalar yer ald.

Ana Sayfaya Git