Şehitler unutulmadı

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, 15 Temmuz şehitleri Halit Gülser ve Askeri Çoban'ın kabirlerini ziyaret etti "O gece milletimiz vatan hainlerine fırsat vermemek için Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla sokaklara indi ve hainlere geçit vermedi. Rabb'im 251 şehidimize ve bu toprakları bize vatan kılan bütün şehitlerimize rahmet etsin"

Haberler 16.07.2020 - 11:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valisi Münir Karalolu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolaysyla 15 Temmuz ehitlerini kabirleri banda and.

Valisi Karalolu, Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz 2016daki darbe giriimi srasnda Ankaradaki Gölba Özel Harekat Daire Bakanla yaplan saldrda ehit olan polis memuru Halit Gülserin Dicle ilçesinin Pekmezciler köyündeki mezarn ziyaret etti.

Karalolu, ehidin mezarna gül brakt.

ehit Halit Gülserin babas Ömer Gülser, Allah devletimizden, milletimizden raz olsun. Allah kimsenin bana bir daha böyle bir darbe giriimi getirmesin. dedi.

Vali Karalolu, daha sonra darbe giriimini önlemek isterken stanbulda ehit olan 7 çocuk babas Askeri çobann Ergani ilçesindeki mezarn ziyaret etti.

Mezara gül brakan Karalolu, 15 Temmuz gecesi Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann çarsyla meydanlar dolduran halkn, darbe giriimine engel olduunu söyledi.

Bugün 15 Temmuz 2016daki hain darbe giriiminin 4üncü yl olduunu hatrlatan Karalolu, O gece milletimiz vatan hainlerine frsat vermemek için Sayn Cumhurbakanmzn çarsyla sokaklara indi ve hainlere geçit, frsat vermedi. O gece 251 vatan evlad, bu vatan, millet, bayrak, din, mukaddesatmz için ehit oldu.. Rabbim 251 ehidimize ve bu topraklar bize vatan klan bütün ehitlerimize rahmet etsin. dedi.

EHTLERN KABRLER

Darbeye kar durup ehit olanlarn kabirlerini ziyaret etiklerini dile getiren Karalolu, öyle konutu:

Diyarbakrda da 3 ehidimiz var. Bugün ikisinin kabrini ziyaret ettik. Biri polis memuruydu, genç bir kardeimizdi. Türk Polis Tekilatnn en seçkin birlii olan Özel Harekatta görevliydi. Ankara Gölbandaki Özel Harekat Dairesinin uçaklarla bombalanmas neticesinde ehit olmutu. Dier ehidimiz Askeri çaban. inde, gücünde bir vatandamzd. Ama o gece o da milleti için, Cumhurbakanmza sahip çkmak için, mukaddesat için çarya uydu, sokaa çkt. Maalesef hainler onu da ehit etti. Bugün onun kabrini de ziyaret ettik.

Tüm ehitlere Allahtan rahmet dileyen Karalolu, Rabbim rahmetiyle muamele eylesin. Bizleri de onlarn efaatine nail eylesin. 251 ehidimiz var. Ama 83 milyon da ahit. Diyarbakr da ahit ki; hiçbir ihanete, hainlie millet olarak geçit vermeyeceiz. Saat 20.00de bunu Diyarbakr 15 Temmuz ehitler Paknda hep birlikte haykrm olacaz. diye konutu.

ehit kabirlerini ziyarete, Jandarma Bölge Komutan Tugeneral Mustafa Baolu, l Jandarma Komutan Tugeneral Mustafa Erdem, l Emniyet Müdürü ükrü Yaman, AK Parti Diyarbakr l Bakan Süleyman Serdar Budak, ehit yaknlar ve vatandalar da katld.

Ana Sayfaya Git