Şehitlere gözyaşı!

Şehit askerler törenle memleketlerine uğurlandı

Haberler 27.03.2020 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irakn kuzeyindeki Haftanin bölgesinde PKKl teröristlerin havanla yapt taciz atnda ehit olan Piyade Uzman çavu smail Karata ve Uzman Onba Onur Karakaya için rnakta tören düzenlendi.

23. Piyade Tümen Komutanlndaki törende, ehit Karakaya ve Karatan Türk bayrana sarl naalar katafalka konuldu, sayg duruunda bulunuldu, ehitlerin öz geçmii okundu ve dua edildi.

EHTLERE TÖREN

Karata ve Karakayann naa helallik alnmasnn ardndan silah arkadalarnn omuzlarnda ambulansa tanarak, rnak erafettin Elçi Havalimanna getirildi. Buradan Karatan naa anlurfaya, Karakayann naa uçakla Manisaya gönderildi.

Törene rnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Jandarma Bölge Komutan Tümgeneral Ahmet Hacolu, 23. Paiyde Tümen Komutan Tugeneral dris Acartürk, çakrsöüt Jandarma Komando Tugay Komutan Tugeneral Alper Sr, Emniyet Müdürü Mustafa Emre Babu ve silah arkadalar katld.

ANLIURFA EHDE AIT YAKTI

Mehmet Akif nan Devlet Hastanesi morgundan alnan ehit Karatan cenazesi, helallik alnmas için Szan Mahallesindeki babaevine getirildi.

ehidin Türk bayrana sarl tabutu, burada yaplan dualarn ardndan tören için mahalle meydanna getirildi.

Törene, Aile çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardmcs Selim Bal, anlurfa Valisi Abdullah Erin, l Jandarma Komutan Kdemli Albay Eyüp Sabri Kiriçi, anlurfa Büyükehir Belediye Bakan Zeynel Abidin Beyazgül, Bozova Belediye Bakan Suphi Aksoy, l Emniyet Müdürü Selçuk Dou, anlurfa ehit Aileleri Dernei Bakan Mehmet Yavuz, yetkililer ve vatandalar katld.

Yeni tip koronavirüs tedbirleri altnda gerçekleen törende cenazeye katlanlara sk sk sosyal mesafeye uymalar yönünde uyarlar yapld.

Bozova Belediyesi ekipleri, cenaze törenine katlanlara hijyenik maske ve eldiven datt.

ehidin cenazesi, katlmclarn, aralarnda mesafe brakarak kld cenaze namaznn ardndan mahalle mezarlnda topraa verildi.

Tören srasnda ehidin babas Mehmet ve annesi Emine Karata ile dier yaknlar, jandarma ve salk ekiplerinin desteiyle ayakta durabildi.

Yaklak 6 ay önce göreve balad örenilen 25 yandaki ehit Karatan bekar olduu örenildi.

Irakn Haftanin bölgesinde dün, bölücü terör örgütü mensuplarnca havanla yaplan taciz at sonucu 2 asker ehit olmu, 2 asker yaralanmt.

Ana Sayfaya Git