Şehitlere son görev!

Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere kalkan askeri helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu şehit olan askerlerimiz Elazığ’da tören düzenlendi. Düzenlenen törenin ardından Ankara’ya uğurlanan şehitlerimiz için, Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde devlet töreni düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı.

Haberler 06.03.2021 - 08:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bitlisin Tatvan ilçesinde helikopterin kaza krma uramas sonucu ehit düen aralarnda 8. Kolordu Komutan Korgeneral Osman Erban da bulunduu 11 askerin naa, törenle Elazdan Ankaraya uurland.
Dün öle saatlerinde Bingölden kalk yapan Kara Kuvvetleri Komutanlna ait Cougar tipi bir helikopter, Bitlisin Tatvan ilçesine bal çekmece Köyü ile Nemrut Da yaknlarnda dütü. Meydana gelen olayda Elaz 8. Kolordu Komutan Korgeneral Osman Erban da aralarnda bulunduu 11 askeri personel ehit oldu, 2si yaraland. Yaral askerlerin tedavisi devam ederken, ehitlerin naa tamamlanan ilemlerin ardndan sabaha kar Elaza getirilerek Fethi Sekin ehir Hastanesi morguna kaldrld. Tören için hazrlklarn tamamlanmasnn ardndan hastane morgundan alnan ehitlerin naa Elazda havaalanna götürülerek tören düzenlendi. Törende ehitler Korgeneral Osman Erba, Albay entürk Aydnyer, Topçu Kdemli çavu Nazmi Ylmaz, Yüzba Salih Sarolu, Astsubay Kdemli Baçavu Mehmet Demir, Astsubay Kdemli Üstçavu Ömer Umulu, Pilot Yüzba Tayfun Kure, Yüzba Gökhan Uysal, Kdemli çavu ükrü Karadirek ve Uzman çavu Tolga Demirci için sayg duruunda bulunularak, öz geçmileri okundu. Daha sonra l Müftüsü Selami Aydn tarafndan dua edildi. Dua sonrasnda ehitlerin naalar uçaklara alnarak devlet töreni için Ankaraya gönderildi. O srada ehitlerin aileleri ve törene katlanlar gözyalarn tutamad.
Törene Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Güler, Kara Kuvvetleri Komutan Orgeneral Ümit Dündar, çileri Bakan Yardmcs smail çatakl, Elaz Valisi Erkaya Yrk, Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Belediye Bakan ahin erifoullar, dier protokol üyeleri, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan, emniyet personeli, ehitlerin aileleri ile yaknlar katld.

EHTLERE CENAZE TÖREN

Bitliste meydana gelen helikopter kazasnda ehit olan 11 asker için Ahmet Hamdi Akseki Camiinde cenaze töreni düzenlendi.

ehit Korgeneral Osman Erba, Astsubay Üstçavu Nazmi Ylmaz, Albay entürk Aydnyer, Yüzba Salih Sarolu, Astsubay Kdemli Baçavu Mehmet Demir, Astsubay Kdemli Üstçavu Ömer Umulu, Pilot Yüzba Tayfun Kure, Pilot Yüzba Gökhan Uysal, Astsubay Kdemli çavu ükrü Karadirek, Uzman çavu Tolga Demirci ve Uzman çavu Hakan Gül için memleke tlerinde topraa verilmeden önce Ankarada devlet töreni düzenlendi.

Törene, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, TBMM Bakan Mustafa entop, Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktay, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli, Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, çevre ve ehircilik Bakan Murat Kurum, Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Güler ve kuvvet komutanlar da katld.

Törende konuan Cumhurbakan Erdoan; u musalla tanda ebediyete uurladmz, hakka uurladmz ehitlerimize son bulumamzda temenni ediyorum ki; Rabbim bizleri Liva-ül hamd ismiyle müsemma sevgili Habibinin sanca altnda da bulutursun. Tabii u anda Korgeneral Osman Erba komutanmz, komutanln ötesinde tevazu ile gerçekten duruuyla çok çok farkl mütevaz bir insand. Yanndaki kardelerimle beraber çktklar bir yolculuk esnasnda meydana gelen bu elim kaza ile emaneti sahibine temsil ettiler. Biz bir eye inanyoruz; Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Onlar diridirler; ancak siz bilemezsiniz. 11 ehidimizi hakka uurlarken biz diri olan bu ehitlerimizle imdi inallah sevgili habibinin sanca altnda da bir oluruz. Temennimiz budur. Tüm aileye, ordumuza, milletimize Rabbimden sabrlar diliyorum. Tezkiyeyle bu cenaze namazna katlan tüm kardelerimiz zaten sizler özellikle tezkiye ettiniz. çünkü onlar bizim için bir yolculuktaydlar. Ve bu yolculukta da mukadder olan ölümle kar karya kaldlar. Hepimiz için mukadder olan bir ölüm var. ehadet bunlarn en yücesi. Rabbim bizlere de bu makam inallah nasip eder. Hele hele din urunda, vatan urunda bu makama kavumak her yiidin kar deil. Rabbim bir mükfat olarak bunu bizlere lütfederse ne kadar güzel. Temenni ederim ki Rabbim bizlere de bunu nasip eder. açklamalarnda bulundu.

MLL SAVUNMA BAKANI AKAR: YARALILARIN DURUMU U AN Y VE KONTROL ALTINDA

Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, helikopter kazasnda yaralanan askerlerin salk durumlarnn iyi olduunu açklad.
Dün öle saatlerinde Bingölden kalk yapan Kara Kuvvetleri Komutanlna ait Cougar tipi bir helikopter, Bitlisin Tatvan ilçesine bal çekmece köyü ile Nemrut Da yaknlarnda dütü. Meydana gelen olayda Elaz 8. Kolordu Komutan Korgeneral Osman Erban da aralarnda bulunduu 11 askeri personel ehit olurken, 2si yaraland. Yaral askerlerin tedavisi devam ederken, ehitlerin naa tamamlanan ilemlerin ardndan sabaha kar Elaza getirilerek Fethi Sekin ehir Hastanesi morguna kaldrld. Tören için hazrlklarn tamamlanmasnn ardndan hastane morgundan alnan ehitlerin naa Elazda havaalanna götürülerek tören düzenlendi. Törenin ardndan ehitlerin naalar uçakla Ankaraya gönderildi.
ehitler için düzenlenen törene katlan Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, Elazdan ayrlmadan önce açklamalarda bulundu. Bakan Akar, Korgeneral Osman Erba sevilen saylan bir arkadamzd. TSKya hizmetler eden bir arkadamzd. Maalesef dün elim bir kaza sonucunda kaybettik. Hepimizin ba sa olsun. Milletimizin ba sa olsun. Sa olun var olun. Elazl hemerilerimiz bizi çok desteklediler. Yarallarn durumu u an iyi ve kontrol altnda dedi.
Akar, daha sonra beraberindekilerle birlikte kentten ayrld.

Ana Sayfaya Git