Şehitlere son görev

Pençe harekatında şehit olan Öztürk ve Kaplan memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandılar.

Haberler 17.08.2021 - 10:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irak kuzeyinde Pençe-imek operasyonu bölgesinde teröristlerle girilen çatmada ehit olan Piyade Sözlemeli Er Muhammed Öztürk (23) ve Piyade Uzman Onba Cengizhan Kaplan (23) son yolculuuna uurland.

EHT ÖZTÜRK

ehit Öztürkün cenazesi askeri uçakla Kastamonu Havalimanna götürüldü. Burada yaknlarnn gözyalar içinde karlad ehidin cenazesi daha sonra memleketi Taköprü ehitliinde topraa verildi. ehidin annesi Semra Öztürkü salk görevlileri teskin etmeye çalt.

EHT KAPLAN

El yapm patlaycnn infilak etmesi sonucu ehit olan 3 askerden Piyade Uzman Onba Cengizhan Kaplann cenazesi, dün memleketi Ankaraya götürüldü. ehit için bugün öle namaz sonras Ahmet Hamdi Akseki Camiinde tören düzenlendi. Törene, ehidin ailesi ve yaknlar ile Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktay, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, MHP Lideri Devlet Bahçeli, Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, Adalet Bakan Abdulhamit Gül, Milli Eitim Bakan Mahmut Özer, Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Güler, Ankara Valisi Vasip ahin ve çok sayda kii katld.

BUGÜN SENN DÜÜNÜN YAVRUM

ehidin annesi Güldeste Kaplan, evlenme hazrlndaki olunun tabutuna sarlarak, Seni kucaklayacaktm yavrum. Ben seni nasl topraa vereceim, tabut sana yakmyor yavrum. Gelinsiz damat oldun. Bugün senin düünün yavrum. Allah onlar kahretsin, vatan sa olsun yavrum diyerek gözyalarna bouldu. Baba Yldrm Kaplan da olunun tabutunu öptü.

KARDE ASKER SELAMIYLA UURLANDI

ehidin cenazesi klnan namazn ardndan top arabasna konularak camiden dar çkarld ve ardndan cenaze aracna konuldu. Cenaze aracnn geçii srasnda ehidin 2 erkek kardeinden Oral Kaplan, asker selam vererek aabeyini uurlad. ehidin cenazesi, Elmada ilçesindeki Aakaml köyü mezarlnda topraa verildi. 2019 ylnda göreve balayan Kaplann yaklak 3 aydr Kuzey Irakta görev yapt ve önümüzdeki günlerde sözlenmeyi planlad belirtildi.

3 PKKLI ÖLDÜRÜLDÜ

Milli Savunma Bakanl, Irakn kuzeyindeki Haftaninde tespit edilen 3 PKKl teröristin hava harekat ile etkisiz hale getirildiini duyurdu. Bakanln Twitter hesabndan yaplan açklamada, Türk Silahl Kuvvetleri ile Milli stihbarat Tekilatnn koordineli çalmas sonucu Irakn kuzeyindeki Haftaninde tespit edilen 3 PKKl terörist hava harekat ile etkisiz hale getirildi. Hangi delie girerlerse girsinler teröristleri bulup yok etmeye devam ediyoruz, edeceiz denildi.

Ana Sayfaya Git