Şehitlere son görev

Pençe Kilit Operasyonu'nda çıkan çatışmada şehit olan 5 askerin cenazesi, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve beraberindeki komutanların katıldığı törenle, toprağa verilmek üzere Hakkari'den memleketlerine uğurlandılar.

Haberler 26.05.2022 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Pençe Kilit Operasyonundaki çatmada ehit olan Temen Abulkadir Güler, Uzman çavular Bican Kaplay, Hüseyin Cankaya, Onur Doan ile Sözlemeli Er Celal Tekedereli için erafettin Elçi Havalimannda tören düzenlendi.

Törene Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Güler, Kara Kuvvetleri Komutan Orgeneral Musa Avsever ve Hava Kuvvetleri Komutan Orgeneral Hasan Küçükakyüz katld.

ASKERLERN GÖZGEçMLER

Tören ehit askerlerin özgeçmilerinin okunmas ile balad. Ardndan ehitlerin naalar helikopterlerden alnarak silah arkadalarnn omuzlarnda askeri uçaa tand ve dua okundu. Duann ardndan Hava Kuvvetleri Komutanlna ait iki uçak, ehitlerin naalarn son yolculuklarnn yaplaca memleketlerine götürmek üzere Hakkariden havaland.

MEMLEKETLERNDE CENAZE

ehit Temen Güler memleketi Antalyada, ehit Uzman çavu Kaplay Hatayda, ehit Uzman çavu Cankaya Kütahyada, ehit Uzman çavu Doan Ankarada ve ehit Sözlemeli Er Tekedereli Malatyada son yolculuklarna uurlandlar.

MALATYA; TEKDEREL

Hava yoluyla memleketi Malatyaya getirilen ehit Celal Tekedereli için ehir Mezarlnda tören düzenlendi. Törene ehidin babas Cevat, annesi Aynur Tekedereli ve kardelerinin yan sra Gençlik ve Spor Bakan Yardmcs hsan Selim Bayda, Vali Hulusi ahin, 2nci Ordu Garnizon Komutan Tümgeneral Selami Arslan, Büyükehir Belediye Bakan Selahattin Gürkan, l Emniyet Müdürü Ercan Dadeviren, MHP Milletvekili Mehmet Fendolu, siyasi partilerin temsilcileri, askeri, mülki erkan ve çok sayda kii katld.

ehidin yaknlar, törende güçlükle ayakta durabildi. l Müftüsü Veysel Ildarn kldrd cenaze namaznn ardndan ehidin Türk bayrana sarl tabutu, cenaze aracna tand. ehitler ölmez vatan bölünmez ve Kahrolsun PKK sloganlaryla tanan Celal Tekederelinin cenazesi, ehitlikte topraa verildi.

HATAY; EHT KAPILAY

ehit olan Piyade Uzman çavu Bican Kaplay (25), memleketi Hatayn skenderun ilçesinde topraa verildi.

Piyade Uzman çavu Bican Kaplayn cenazesi, öle namazna müteakip Hatayn skenderun ilçesi Nihal Ataka Camisine getirildi. Bekar olduu belirtilen ehit Kaplayn cenazesi klnan cenaze namaznn ardndan skenderun ehitliinde topraa verildi. Cenazede güçlükle ayakta duran annesi Sevinç Kaplay, babas Erkan Kaplay ve kardei Berkan Kaplay, ehidin tabutuna sarlarak gözya döktü.

ANKARA; EHT DOAN

ehit Piyade Uzman çavu Onur Doann (24) cenazesi, memleketi Ankarann Kzlcahamam ilçesinde klnan cenaze namaznn ardndan gözyalar arasnda topraa verildi.

Ana Sayfaya Git