Şehitlerimizi uğurluyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'daki terör saldırısında şehit düşen polisler için İstanbul Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen törene katıldı.

Haberler 12.12.2016 - 08:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Beiktataki Vodafone Arenada oynanan maçn bitiminde dün akam gerçekleen terör saldrsnda hayatn kaybeden Özel Güvenlik ube Müdürü Vefa Karakurdu, Emniyet Amiri Kadir Yldrm, polis memurlar lker Uyla, Adem Ouz ve Hasan Bilgin için stanbul Emniyet Müdürlüünün Vatan Caddesindeki yerlekesinde tören düzenlendi.

Törene, Cumhurbakan Erdoan ve Babakan Yldrmn yan sra 11. Cumhurbakan Abdullah Gül, Babakan Yardmcs Numan Kurtulmu, TBMM Bakanvekili ve CHP stanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, çileri Bakan Süleyman Soylu, Dileri Bakan Mevlüt çavuolu, çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Mehmet Müezzinolu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Berat Albayrak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, Salk Bakan Recep Akda, AK Parti Genel Bakan Yardmcs Mehdi Eker, Emniyet Genel Müdürü Selami Altok, stanbul Valisi Vasip ahin, stanbul Büyükehir Belediye Bakan Kadir Topba, 1. Ordu Komutan Orgeneral Mustafa Avsever, AK Parti stanbul l Bakan Selim Temurci, eski çileri Bakan Mehmet Aar, stanbul Müftüsü Rahmi Yaran, Türkiye Musevileri Hahamba sak Haleva ile milletvekilleri katld.

Erdoan ve Yldrm, ehit ailelerinin yanna giderek, basal diledi. Tören srasnda ehit ailelerinin duygulu anlar yaad gözlendi. Salk ekipleri, tören srasnda fenalaan ehit yaknlarna müdahalede bulundu.

stanbul Emniyet Müdürlüü önünde düzenlenen törene, ehitlerin Türk bayrana sarl tabutlar srayla getirildi. Bu srada Hrka-i erif Camisi müezzini Ahmet Ylmaz da dualar okudu.

Sayg duruuyla balayan törende, ehitlerin öz geçmileri okundu. stanbul Müftüsü Yaran da törende dualar ederek, tezkiye konumas yapt.

- Batl karanlk ortaklarnzn ua olmaktan baka vasfnz var m?

çileri Bakan Süleyman Soylu, törende yapt konumada, sözlerin gücünün, yaanlan acy anlatmaya yetmediini belirterek, Allahn kelamna snarak teskin oluyoruz. Milletimiz bu töreni izliyor, belki yürekleri dayanamayp izleyemiyor. Ancak Türkiye ve dünyada birileri daha bu töreni belki gülerek izliyorlar. Bizim nasl bir tavr göstereceimizi merak ediyorlar. Hala siyaset peindeler. dedi.

Vefa, Kadir, Adem, lker ve Hasan ile birlikte bütün ehitlerimiz bilsin ki o insanlktan çkm alçaklara unu söylüyoruz; Yarndan tezi yok Türkiye Cumhuriyeti Devletinin güvenlik güçlerinin birinci öncelikli ii, bunu yapanlardan intikam almak olacaktr. Karada, havada ve denizde dünyann neresinde olurlarsa olsunlar, hangi gücün arkasna snrsa snsnlar, Türk milleti bu kan yerde brakmayacaktr. Maliyeti ne olursa olsun bu hesap görülecektir. diye konuan Soylu, Türkiyenin bu mücadelede yükselecei son noktann belli olduunu vurgulad.

ehitlerin arasna katlmann bir onur vesilesi olduunu ve bundan herkesin gurur duyacan belirten Soylu, sözlerini öyle sürdürdü:

Krk yldr, bu ülkeyi terörle uratranlar ve onlarn destekçilerine soruyorum; ne elde ettiniz? Kuracanz iddia ettiiniz ülke nerede? Bizden ayrdnz topraklar nerede? Dalarda, maara kovuklarnda hayvan gibi yaamaktan öteye geçebildiniz mi? Kaçak yaamaktan, saklanmaktan, hainlikten, ihanetten baka bir hayatnz var m? Rezillikten, lanetten, bedduadan baka aldnz bir ey var m? Bir takm karanlk odaklarn, batl karanlk ortaklarnzn ua, maas ve tetikçisi olmaktan baka bir vasfnz var m? Geberip gittiinizde, arkanzdan alayacak, hayr dua edecek kimse var m?

Burada yatan ve bize imdi güzel güzel bakan evlatlarmz, onlarn hepsi güzel çocuklard. Yan yana omuz omuza bu ülke için ehadete yürüyen yürekli vatansever kahramanlar, anneleri ve babalarnn hayr duasna snp vatan için canlarn verdiler. Bu millet, Allah yolunda kilitlemitir, bu çocuklarmz Allah yolunda kilitlemitir Allah onlar sevmektedir. Biz biliyoruz ki Allah sevdiine zulmetmez ve Allah sevdiini sevdikleriyle kavuturur. Bizim acmz, üzüntümüz, onlardan ayr dümekle ilgilidir. Yoksa onlarn akbetlerinden hiçbir endiemiz yoktur. Ancak bunu yapanlarn akbetinden eminiz ve hiçte hayr deildir.

Bu saldry yapanlar, kürsülerden, medyalardan internetten aklamaya ve savunmaya, mazeret göstermeye çalanlara seslenen Soylu, Bu iin mazereti yoktur. Bu iin siyasetle falan da izah edilir taraf yoktur. Artk saflar bellidir. Allah yolunda, vatan yolunda, millet yolunda ve onun karsnda olanlar. Devletin klc uzundur. Buradan açkça ifade etmek isterim, burada gözya döken herkesin yüreine su serpecek ekilde bu saldry yapanlardan tek tek hesap soracaz. Bulunduklar bütün delikleri balarna ykacaz.

- Bu saldrya ramen dimdik ayakta duracaz

stanbul Emniyet Müdürü Mustafa çalkan da bu ve bunun gibi alçak terör saldrlarnn, Türkiyede temin edilen huzur ve asayii bozmak, yurt içi ve yurt dnda kararllkla devam ettirilen terör operasyonlarn akamete uratmak, belki de mücadeleyi baaryla devam ettiren kahraman emniyet mensuplarn yldrmak için yapldn söyledi.

Buna müsaade etmeyeceklerini, ylmayacaklarn dile getiren çalkan, sözlerini öyle sürdürdü:

Cierimizi yakan bu saldrya ramen dimdik ayakta duracaz. Bu alçak saldrnn bize katt tek ey daha fazla terörle mücadele azminden baka bir ey olmayacaktr. Buradan tüm terör örgütlerine sesleniyorum; vermek istediiniz adi mesaj anlalyor. Ancak 15 Temmuzda çok konuulan bir cümle var. Burada hazirunun affna snarak ayn cümleyi tekrarlayacam, siz kimin ve kimlerin köpeisiniz. Bunu söyleyin bize? Bu alçak saldryla en ufak ilikisi olanlar en ksa zamanda tespit edilerek, hak ettikleri ceza verilecek. Bundan kimsenin üphesi olmasn. Birlik ve beraberliimizi güçlendirmek, devletimizin ve milletimizin bekas için çok çalmak aziz ehitlerimize kar en önemli vazifemizdir. Onlar bizim için özel emanetlerdir. Hepsi bamzn tacdr. Milletimizin huzur ve güvenlii, devletimizin bekas için cann veren ehitlerimize Allahtan rahmet, yarallara acil ifalar diliyorum.

Törenin ardndan, ehit polisler Karakurdu, Yldrm, Uyla, Ouz, Bilginin naalar, cenaze namaz için Fatih Camisine uurland. Bu srada çevredeki vatandalar, ehitler ölmez, vatan bölünmez sloganlar atarak terörü lanetledi.

Cumhurbakan Erdoan, Babakan Yldrm ve baz bakanlar, törenin ardndan, hastanelerde tedavileri devam eden polisleri ve vatandalar ziyaret etmek için stanbul Emniyet Müdürlüünden ayrld.

Ana Sayfaya Git