Selâhaddin-i Eyyubi sempozyumu başlıyor

HÜDA PAR, uluslararası "2’nci Selahaddin-i Eyyubi Sempozyumu" düzenleyecek

Haberler 02.10.2020 - 10:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HÜDA PAR, siyonistlerin igali altnda olan Kudüsün tekrar özgürlüüne kavumas için toplumda bilinç oluturmak adna Kudüs Fatihi ve büyük slam Komutanlarndan olan Selahaddin-i Eyyubiyi anmak ve anlamak için sempozyum düzenleyecek.

Bu yl 2ncisi düzenlenecek olan sempozyuma, Türkiye bata olmak üzere dünyann birçok ülkesinde siyasetçi ve akademisyenler katlm salayacak.

Açl konumasn HÜDA PAR Genel Bakan shak Salamn gerçekletirecei ve Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann da bir mesaj gönderecei sempozyumda; Filistin, ran, Suriye, Irak, Afganistan, Moritanya ve daha birçok ülkeden çok sayda alim ve akademisyen katlarak sunumlar gerçekletirecek.

3-4 Ekim tarihlerinde online olarak düzenlenecek olan sempozyum ile ilgili LKHAya konuan HÜDA PAR D likilerden Sorumlu Genel Bakan Yardmcs Mehmet Ein, amaçlarnn slam toplumunda Kudüs bilinci oluturmak olduunu ve ileride bu sempozyumlar üzerinden bir Selahaddin-i Eyyubi Aratrma Enstitüsü kurmak olduunu söyledi.

HÜDA PAR olarak geçen sene itibaryla Selahaddin-i Eyyubinin Kudüsü haçllardan kurtarmasnn yldönümü olan 2 Ekimde, Diyarbakrda bir sempozyum gerçekletirdiklerini belirten Ein, Tabi ki bu bir balangçt. Bundan sonra her yl bu program daha geni katlml olarak uluslararas bir sempozyuma dönütürmek ve ileride bu sempozyumlardan yola çkarak çalmalar Selahaddin-i Eyyubi Aratrma Merkezi gibi bir enstitü ve akademiye dönütürmektir. dedi.

slam ümmetinde Selahaddin-i Eyyubi üzerine aratrma yapan bir düünce kuruluu yok

Siyonist igal rejiminde bamsz olarak 13 düünce kuruluunun Selahaddin-i Eyyubinin mücadelesi, stratejisi üzerine aratrmalar yaptn hatrlatan Ein, Siyonistler, Selahaddin-i Eyyubi o dönemin zor artlarnda -Ümmet arasnda ihtilaflar, sorunlar olduu halde- Kudüsü nasl özgürletirdii hakknda aratrmalar yapp, bugün de yeni Selahaddinlerin çkmamas, çkmas halinde ise alacaklar tedbirlere ilikin önlem alyorlar. Maalesef u ana kadar slam ümmeti baznda Selahaddin-i Eyyubi üzerine aratrma yapan bir düünce kuruluu yok. Biz de yaptmz programla Selahaddin-i Eyyubinin stratejisi üzerine aratrma yapp bunun üzerinden alternatifler oluturarak Kudüsün tekrar Siyonistlerin elinden kurtarlmas için neler yaplabileceine ilikin hedefler belirlemeye çaltk. Bu düünce ile bu yl sempozyumun 2ncisini düzenleyeceiz. Malum dünya genelinde bir Coronavirus salgn var. Onun için sempozyumu sanal olarak zoom üzerinden gerçekletireceiz. diye konutu.

Kudüs üzerine aratrma yapan limlerimiz, akademisyenlerimizi olabildiince tespit edip bu programa katmaya çaltk

Ein, Tarih okumann amac elenmek, zaman geçirmek deil tecrübelerden istifade etmektir. Var olan hatalarn tekrar edilmemesi ve güzelliklerin günümüze tanmasdr. Biz de bu amaçla ümmet baznda Selahaddin-i Eyyubi üzerine, Kudüs üzerine aratrma yapan limlerimiz, akademisyenlerimizi olabildiince tespit edip bu programa katmaya çaltk. eklinde konutu.

Uluslararas olarak düzenlenecek olan sempozyumun balangç konumasn HÜDA PAR Genel Bakan shak Salamn gerçekletireceini belirten Ein, tüm siyasi parti liderlerini davet ettiklerini, Cumhurbakan Erdoann olumlu cevap verdiini ancak younluktan dolay programa bizzat katlamayp mesaj göndereceini söyledi.

HÜDA PAR, uluslararas

Sempozyum 2 oturum eklinde gerçekleecek

Ein, Gelecek Partisinin Genel Bakan Ahmet Davutolu bizzat canl olarak katlacak. Filistinden Hamas yetkilisi Musa ebu Merzuk, slami Cihad yetkililerinden Muhammed Hint ile birlikte Moritanya, Amerika, Avusturya, Kosova, ran, Afganistan, Msr, Lübnan, Irak, Suriye gibi ülkelerden birçok akademisyen ve birçok alim inallah bu programa katlacaklar. Program 2 bölümden oluuyor. lk bölümde liderlerin selamlama konumalar olacak. 2 bölüm ise daha çok ilmi olacak. Bu bölümde Türkiyede Kudüs üzerine aratrma yapan Dr. Abdulkadir Turan ve yurtdndan birçok akademisyen katlacak. ifadelerini kulland.

Türkiye ve dünyada basn kurulularn programa destek vermek adna canl yayn olarak vermeleri, haber yapmalar noktasnda davetiye gönderdiklerini hatrlatan Ein, programa itirak etmelerini beklediklerini söyledi.

Kudüs ve Filistin davasn sahiplenmesi gereken baz Müslüman ülke yöneticilerinin Filistin ve Kudüs davasn bitirmek ve siyonist igalcilerin yaptklar igale destek mahiyetinde siyonist rejimle ilikilerini normalletirerek Kudüs davasna ihanet ettiklerini belirten Ein, böyle bir zamanda yaptklar programn çok önemli olduunu vurgulad.

Ein, düzenledikleri programlarn ümmet baznda bir uur olumasna ve Kudüsün özgürlüüne kavumasna vesile olmasn temenni etti.

3 Ekim cumartesi günü saat 14.00da Zoom üzerinden balayacak olan Rehber TV ve LKHAnn Youtube kanalndan da canl olarak yaynlanacak program, paylalacak link üzerinden zoom, Youtube ve Facebookten de takip edilebilecek.

Ana Sayfaya Git