Selahaddin’in torunları Kudüs’e sahip çıktı!

Trump’ın şer planı çerçevesinde Kudüs’ü siyonizmin başkenti olarak tanımasına Diyarbakır'dan tarihi ders-i ibret bir tepki mitingi geldi. Selahaddin Eyyubi'nin torunları Kudüs'e sahip çıkarak, meydanı doldurdu.

Haberler 18.12.2017 - 09:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HÜR Dava Partisi (Hüda-Par) tarafndan Diyarbakrda düzenlenen Kudüse destek mitingine binlerce kii katld. Hamas ve Filistin slami Cihad Hareketi temsilcilerinin de katld mitingde bir konuma yapan Hüda-Par Genel Bakan Zekeriya Yapcolu, Filistinin bakentinin Dou Kudüs deil, Kudüsün bütünü olduunu söyledi.

Hür Dava Partisi, ABD Bakan Donald Trumpn Kudüsü srailin bakenti olarak tanmasn protesto etmek amacyla Diyarbakrda Kudüsü sahipleniyoruz adyla tarihi bir miting düzenledi. stasyon Meydannda düzenlenen mitinge onbinler akn ederken, Hamas temsilcisi Sabi Ebu Zuhri ile Filistin slami Cihad Hareketi temsilcisi Müin El Rfai de katld. Kürtçe, Türkçe, Arapça ve ngilizce pankartlar açld.

TARH BR MTNG

Gidin sraillilere söyleyin biz Muhammed ordusuyuz, geri döndük ve Kudüs yolunda ilerliyoruz, Kudüs Filistinin bakentidir, Müslüman uyuma Filistine sahip çk yazl pankartlarn asld miting alannda, sk sk Kahrolsun Amerika, kahrolsun srail sloganlar atld. Platforma da, srailin kanser hücresi olarak gösterildii büyük bir harita asld. Mitinge katlmn yüksek olmas nedeniyle izdihamlar yaand.

7den 70e her yatan miting alanna akn akn insan seli oluurken, küfre ve emperyalizme kar birlik beraberlik manzaralar oluturdu. Gerçekleen miting münasebetiyle ehrin ana caddeleri ve sokaklarnda trafik adeta kilitlenme noktasna geldi.

NSAN SEL OLUTU

Miting Tertip Komitesi tarafndan tayin edilen görevliler, meydan içinde ve dnda hazr bulundu. Meydana giriler srasnda polisin yan sra Tertip Komitesinin görevlileri de koordinasyonu salad. Tertip Komitesi tarafndan görevlendirilmi erkek ve bayan görevliler de olas izdihamn önüne geçmek için güvenlik koridoru oluturdu. Salk konusunda da oluabilecek ani salk sorunlarna müdahale etmek için hemire ve salk personeli ile bir ambulans da hazr bulundurdu.

Büyük bir coku ve duygu dolu anlara sahne olan mitingde, sunuculuunu ehitler Kervan Platformu Bakan Ömer çelikin yapt program, eyh Münirin Kuran- Kerim tilaveti ile balad. Ses ve ilahi sanatçlar Mehmet Ali Ouz, Bilal Dalklç ve Dervi Madsorun canl performans ile Kudüs ve Filistin üzerine bestelenmi eserlerin seslendirilmesiyle alanda duygu ve cokular zirveye çkt.

KUDÜSÜ HTLAF VE TRASLARIMIZ ESR ETT

Programda Kürtçe bir konuma yapan Osman Teyfur, ihtilaflarn küfrü güçlendirdiini belirterek Müslümanlarn bir olmas gerektiini ve Mücadeley terk etmemeleri gerktigini söyledi. Teyfur ayrca ihtilaflarmzn ve ihtiraslarmzn bugün Kudüsü esir ettiini ekledi.

EL RIFA: 3 BN K YARALANDI 11 K ÖLDÜ

Filistin slami Cihad Hareketi Sözcüsü Muin El Rfai, ABDnin Kudüsü srailin bakenti olarak tanmasnn ardndan çkan olaylarda 3 bin Filistinlinin yaralandn, 11 kiinin ise öldürüldüünü belirterek, Selahaddin Eyyubinin torunlar olarak, Kudüsten Haçl ordularn nasl çakrdysanz, bugün de meydanlar doldurup, siyonistleri, Yahudileri Aksadan inallah çkaracaksnz. Kudüs sizleri bekliyor Selahaddin Eyyubinin torunlar. ABD Bakannn Kudüsü srailin bakenti tanma karar tüm Müslümanlar ve Hristiyanlarn mukedaslarna sava ilandr ve Mekke ile Medineyi igal karardr dedi.

ZUHR: MÜSLÜMANLAR TRUMPI AFFETMEYECEK

Daha sonra toplanan kalabala konuan Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri ise müslümanlarn ABD Bakan Donald Trump hiçbir zaman affetmeyeceini belirterek, Bizler, Diyarbakr meydanndan Trumpa unu söylüyoruz; senin hiçbir kymetin Müslümanlarn yannda yoktur. Bu meydanda ayn zamanda srail Babakan Netanyahuya ise unu söylüyoruz; ey Netanyahu çok fazla sevinme, Selahaddin Eyyubinin torunlar yoldadr. Bizler Trumpn kararn yok etmek için çalmyoruz. Bilakis Kudüsü slamn bakenti yapmak için çalyoruz. Bizler bu özgürletirme hareketinde yalnz deiliz, siz Selahaddin Eyyubinin torunlar olarak bizimle Kudüsü özgürletireceksiniz diye konutu.

YAPICIOLU: KUDÜSÜN BÜTÜNÜDÜR

Mitingin kapan konumasn yapan Hür-Dava Partisi Genel Bakan Zekeria Yapcolu ise slam birlii Tekilatnn Dou Kudüsü Filistinin bakenti olarak tanmasna tepki göstererek, slam birlii Tekilat geçtiimiz günlerde topland. 57 üyeden 48i temsilci gönderdi. Baz kararlar aldlar. Bunlardan bir ksm elbette olumluydu. Amerikann Kudüs ile ilgili ald karar gayrimuru gördüklerini dile getirdiler. Bunlar hepsi güzel gelimeler. Ama oradan çkan kararda her ne kadar kemeralarn karsnda Filistinin bakentinin Kudüs olduunu söyleseler de, aslnda basna verdikleri metinlerde bakentin Dou Kudüs olduunu söylüyorlar. Biz de diyoruz ki, Filistinin bakenti Dou Kudüs deil, Kudüsün bütünüdür. Sadece Filistinin bakenti Dou Kudüstür diyenler; Siz Kudüsün batsn siyonizme terk ederseniz, siyonistlerin igal ettii dier topraklar onlara terk ederseniz, yarn kendi bakentinize bile sahip çkamayacaksnz. diye konutu.

DPLOMAT KILIKLI SYONSTLER

slam ülkelerinin srail ile ilikilerini kesmesi gerektiini belirten Yapcolu, öyle konutu: Bize silah satyorlar, sattklar silahlarla birbirimizi öldürüyoruz. Ey slam ümmeti, bu gaflet uykusundan uyann. Sorunlarmz var, ama bu sorunlarmz adalet temelinde çözmemiz gerekiyor. Biz adaletten uzaklatmz için birbirimize dütük. Bu durumdan çkarak yeniden karde olacaz. slam ülkelerini yönetenlere seslenmek istiyorum; sizlerin birinci önceliiniz adalet olsun. Dümannza bile adaletle davranmak zorundasnz. slam ülkeleri olarak sraili bir devlet olarak görmekten vazgeçin. Onlarla ticari, diplomatik, askeri ilikilerinizi kesin. Ülkenizde varsa diplomat klkl siyonistleri derhal snr d edin. Sizi, o siyonist terör ebekesi nezdinde temsil etmeniz için gönderdiiniz elçileriniz, diplomatlarnz, çalanlarnz varsa, onlar derhal geri çekin. Siyonistlerin igali altndaki bütün havaalanlarna inecek ya da oradan kalkan uçaklara hava sahanz kapatn. Kendi ülkenizdeki kanunlar deitirin. Siyonizmin terör olduunu kanunlarnza yazn. Onlar sizin topraklarnza ayak basarak kirletmesinler.

Ana Sayfaya Git