Selahattin Demirtaş'a hapis cezası

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haberler 08.10.2019 - 11:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eski HDP E Genel Bakan Selahattin Demirtaa Toplant ve Gösteri Yürüyüleri Kanununa muhalefet suçundan 1 yl 3 ay hapis cezas verildi.

Ankara 44. Asliye Ceza Mahkemesindeki karar durumasna Edirnedeki cezaevinde tutuklu olan Demirta katlmad, salonda avukatlar hazr bulundu.

Sank avukatlar, dava konusu olayn 27 Aralk 2013te rnaktaki aday tantm toplantsnda gerçekletiini, Demirtan konuk olarak katldn, güncel siyasi olaylara deindiini ve partisinin adaylarn tanttn dile getirdi.

Toplant srasnda Abdullah Öcalan posterleri açlmasndan ve bölücü örgüt lehine slogan atlmasndan müvekkillerinin sorumlu olmadn ileri süren avukatlar, güvenlik güçlerinin de yasaya aykr bir durum gerçeklemediinden müdahalede bulunmadn savundu.

AVUKATLAR BERAAT STED

Suçun maddi ve manevi unsurlarnn olumad iddiasnda bulunan sank avukatlar, Demirtan beraati yönünde karar verilmesini talep etti.

Savunmalarn ardndan Ankara 44. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Rabia Selma entürk Akdeniz, sank Demirtan 2911 sayl Toplant ve Gösteri Yürüyüleri Kanununa muhalefet suçundan 1 yl 3 ay hapis cezasna çarptrldn bildirdi.

VERLEN CEZA ERTELEND

Demirtan cezas, Türk Ceza Kanununun 51. maddesi gereince ertelendi.

Demirta, Ankara 19. Ar Ceza Mahkemesince terör örgütü yöneticilii, terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü propagandas yapmak, Toplant ve Gösteri Yürüyüleri Yasasna muhalefet, halk kin ve dümanla alenen tahrik, halk kanunlara uymamaya tahrik, suç ilemeye tahrik, suçu ve suçluyu övme suçlarndan da yarglanyor.

Ana Sayfaya Git